Zanemarićemo izlizanu frazu „neprijatelj Slavije“, skovanu još prije dvadeset godina u eri Dragana Kuline, za svakog ko kaže ili napiše nešto što nije po volji kluba iz Jovana Raškovića. Autor ovog teksta naslušao se toga po silnim sastancima uprave i navijača, tako da je stečen imunitet. Ne pada više niko na fore „Zar više vjeruješ svojim očima nego meni”? Sasvim dobro vidimo (na desno oko zeza malo na daljinu’ i prizor nam se nimalo ne sviđa.

Kako se bliži predaja izvještaja stručnog štaba Slavije upravi, sa razlozima loših igara i katastrofalnim učinkom koji je plavo-bijele pozicionirao tik iznad zone ispadanja, tako raste i nervoza raznoraznih likova sa redovnim primanjima sa budžeta opštine. Povukli su već isprobani potez, udariće se po sentimentalnosti pa šta Bog (Ljubiša) da. Isturiće se Bojan Regoje u prvi plan, ipak je najveće ime.

A već je stidljivo po portalima počela operacija „Spasavanje redova Bojana“. Ili sopstvenih privilegija pojedinaca. Regoje je već ponudio, ne dao, ostavku u pravom momentu reklo bi se, uhvativši upravu u raskoraku. Preživio je na klupi ali sad slijedi pravo iskušenje, jer dio uprave sve glasnije ispoljava nezadovoljstvo sadašnjim dirigentom raštimovanog orkestra.

Pritisak na predsjednika Ćosića postaje sve veći, predlažu se i konkretne zamjene. Jedno od imena je sadašnji pomoćnik u stručnom štabu, Jadranko Bogićević, uvjeren je lobi da ima iskustva i da može izazvati pozitivan šok. Nešto tiše se izgovara i ime Momčila Stanića koje već pravi pometnju u kancelariji sekretara.

Analizirali smo Slavijinu polusezonu u tekstu Slavija mora(la) bolje. i donekle pogodili štošta. Ipak, nismo mi ti koji će se morati dobro preznojiti da sroče adekvatne rečenice. Niti smo krivi za rezultate Slavije. Nije ni Bojan jedini krivac naravno, ali žrtvovan je na oltar ličnih interesa ljudi oko sebe. Spasavajući Bojana, Bojan spasava njih.