Mnogo toga bi mogli napisati o ovoj sezoni rukometaša Slavije. O lošim rezultatima, izgubljenim prednostima, porazima… ali jedno ne možemo pobiti: imaju želju, imaju volju, imaju kolektiv! Pobjeda sa zvukom sirene protiv mlade banjalučke ekipe stigla je upravo zbog tog žara i probudila je duh u kultnom Hangaru gdje je odigran ovaj meč.

Gajović je sakupio 14 uspješnih intervencija, dok je najefikasniji bio Moćić sa 9 pogodaka. Zasluge za trijumf mogu pobrati i svi učesnici ovog dramatičnog duela, bukvalno su Sokolovi ginuli na terenu.

RK Slavija – ORK BL 28:27 (12:13)

Čitav meč prolazi u egal borbi a gosti nose gol prednosti na odmor. U nastavku se isti scenario a u posljednjih pet minuta Slavija ima 4 gola prednosti. Gosti iz četiri kontre izjednačavaju a onda ono zbog čega se živi rukomet: lopta se odbija do Moćića koji se baca prema golu i sa zvukom sirene pogađa za pobjedu! Dva boda za samopuzdanje, za vjeru u klub!

Slavija: Gajović, Kovačević 3, Trnčić, Bozalo, Fuštar, Došlo 5, Lazarević 5, Crnogorac, Moćić 9, Šešlija, Gutović, Tatar 6, Todorović

BL: Novaković 2, Simić 7, Miletić, Bogdanić 2, Trivunović 3, Đukić 1, Vukmir, Lolić, Petković 1, Zec, Rajić, Grahovac 4, Vrhovac, Malbašić, Stupar 6, Ignjatić 1