Danas je Slavijina „Azbuka” završila posao protiv gostiju iz Dervente, i to sa prva dva slova! Naime, strijelci su bili igrači čija prezimena počinju sa A i B.

FK Slavija – FK Tekstilac 5:0 (1:0)

U prvom poluvremenu viđen je samo jedan pogodak a djelo je Stefana Arbinje na asistenciju preporođenog Gorana Popovića u 39. minutu.

Drugo poluvrijeme je počelo šansom Tekstilca i intevencijom Nina Nedžibovića, i pretvorilo se u elegantnu predstavu Sokolova.

Već poslije četiri minuta igre je 2:0 kada Slobodan Vučinić centrira a Nikola Bjeloš trese mrežu.

U 56. minutu novi gol Slavije. Bjeloš po ko zna koji put demonstrira svoju magiju, probacuje loptu kroz noge protivniku i šalje pas do Amara Beširevića koji pronalazi Arbinju, a ovaj postiže svoj drugi pogodak na meču.

Za četvrti gol zaslužni su rezervisti Slavije, Denis Bogučanin i Luka Asentić, prvi šutira, drugi je skreće iza leđa golmana.

Minut prije kraja u strijelce se upisuje i Đorđe Avdalović. Ponovo je to, kao protiv Modriče, bio precizan šut uz stativu.

Slavija je ovom pobjedom skočila na petu poziciju na tabeli Prve lige Republike Srpske, Tekstilac će bodove za spas morati tražiti na nekom drugom mjestu.

Slavija: Nedžibović (81. Vlačo), Arbinja (74. Asentić), Vučinić, Đerić, Popović, Beširević, Gojković, Dabić (74. Bogučanin), Bjeloš (84. Jevtović), Avdalović, Kaljić (84. G. Čelan)

Tekstilac: Marković, Marić, Aleksić, Antonio, Jolović, De Melo (63. Duvnjak), Jovanović, Prljeta (83. Teofilović), Kušljić, Bašić, Sosa, Duspara