Kako nema motiva? Pa, i kada se igra rekreativni termin, brat na brata „zareži”, svi žele pobjedu. Vjerujemo da ćemo u subotu u gradskom derbiju Slavija – Famos gledati borbu za „ključeve grada”. Imaćemo i ovdje situaciju „brat na brata”, Nikola i Dejan Bjeloš, rimejk Boško i Milko Đurovski duela.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva u Vojkovićima je bilo 2:2. Slavija je dva puta vodila, Famos stizao i stigao u 90. minutu. U subotu će na travnjaku dva tima izaći u potpuno različitim sastavima.

FK Slavija

Slavija je šesta na tabeli i jedino što može uraditi je da skoči na jednu stepenicu više. Povrede i bolest igrača, promijeniće sastav za „revanš”. Sigurni izostanci su Mišović koji se vratio u Belgiju, Mandić i Erić su zbog operacija ranije završili sezonu, Arbinja je zbog zdravstvenih problema preskočio posljednja dva kola.

Nikola Bjeloš je u izjavi za Radio magazin SportEast rekao da Slavija ide na pobjedu kao i u svakom meču do sada, da su kvalitetniji tim, i da se njegov brat sigurno neće naigrati u Čiči.

FK Famos

Famos je bukvalno u posljednjem trenutku osigurao prvoligaški status, golom Blažića u 90. minutu protiv Sutjeske. Skinuti teret sa leđa omogućiće im da opušteno uđu u duel sa Slavijom, naravno uz želju da ostvare pozitivan rezultat. Andalužani gotovo u kompletno novom sastavu u odnosu na prošli meč izlaze na megdan gradskom rivalu.
Terzić se preselio na klupu, Kokot više nema pravo nastupa, Lalović, Minić, Škrba, Mićić, Radović, pa i Marković su u drugom planu u proljećnom dijelu prvenstva. Slično je i kada su u pitanju igrači kojisu ušli u igru sa klupe u prethodnom derbiju. Otović je proglašen viškom, Kovačević sada samo izbacuje selfije, Drakula nema ni na mapi.

Đorđe Ćeha: „Samo da utakmica prođe u prijateljskoj atmosferi i da ne bude povreda. Neka pobijedi bolji”.