Seriju od tri uzastopne utakmice na domaćem parketu Slavija je započela pobjedom protiv Orlovika, ali ne bez muke i drame. Igrali su Sokolovi od sjaja do očaja, često bez razrađenih akcija već individualnim prolazima, a u finišu je dozvoljen „luksuz” da se već upisani trijumf zamalo pretvori u košmar. Fortuna je ipak bila na strani momaka u nebesko plavim dresovima i utišala je iritantni bubanj među simpatičnom grupom gostujućih navijača.

Tanksley je izgleda posebno inspirisan u novoj dvorani pa je ponovo bio najefikasniji u redovima Slavije sa 27 postignutih poena. Kod gostiju je Radović meč završio sa 16.

OKK Slavija – KK Orlovik 86:80

(24:16, 20:20, 19:22, 23:22)

Serijom 10:0 Slavija pravi prekret (16:10) i uspostavlja kontrolu u prvoj četvrtini koju završava sa +8. Druga dionica je pokazala da ipak neće ići baš lako. Imala je Slavija problema sa realizacijom, pogotovo Damjanović koji se u kratkom periodu sa infuzije prebacio pod koševe što se dalo primjetiti njegovim nekontrolisanim šutevima. Orlovik se u dva navrata približava na samo 3 poena zaostatka ali Ilić trojkom vraća Slaviji +8 pred odlazak na odmor.

Forsirao je Orlovik šut za tri poena a proradio je u trećoj četvrtini kada prilaze na -1 (56:54). Elez je sa pet vezanih poena opet napravio distancu ali je malo kasnije istu poentersku seriju napravio i Emir Preldžić i zaostatak od tri poena (61:58). Tankley je pogodio za +5 Slavije pred posljednjih 10 minuta.

Krenulo je fantastično po naš tim u četvrtoj četvrtini. Maran sa sedam poena i Tanksley sa Trojkom odvode Slaviju na +10 (75:65). Odgovor Orlovika bio je u vidu trojki pa su uspjeli doći do prekreta (77:78). Slavija sa slobodnih bacanja ponovo vodi, gosti ne uspjevaju trojkama vratiti egal i do kraja se održala prednost našeg tima za veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak.

Slavija: Maran 12, Njegovanović, Tanksley 27, Jovanović 10, Krunić, Sikiraš, Ilić 16, Obrenović, Elez 10, Pejičić, Damjanović 11

Orlovik: Delić 8, Cvitanović 11, Radović 16, A.Mehić 9, Em.Preldžić 15, Edin Preldžić 1, Delić, D.Mehić, Rizvić 13, Ćućović 4, Bajrić 3