Od 15. do 17. septembra takmičari Ju Jitsu kluba Slavija nastupać na 18.prvenstvu Balkana koje se ove godine održava u Podgorici. Treba istaći da je ovo otvoreno prvenstvo Balkana, za sve uzraste, na kome će učešće uzeti čak 1270 takmičara iz 24 države. Za kategorije kadeta, juniora i seniora ovo je i JJIF ranking turnir.

Slaviju predstavlja 18 takmičara koji će nastupiti u sklopu reprezentacije Republike Srpske, koja broji čak 90 takmičara.
Iz Slavije učestvuju: Mitrović Vuk, Nišić Teodora, Ikonić Dimitrije, Ilić Aleksej, Babalj Danijel, Nišić Uroš, Danica Macan, Ristić Katarina, Mitrić Katarina, Ždrale Anja, Rajak Nina, Baljak Nataša, Babalj Stefan, Petrović Kristijan, Gojmerac Iris, Kvrgić Veljko, Šantić Filip, Antunović Milan.

Dugogodišnji takmičar Slavije i jedan od trenera, Bujak Davor, će takođe uzeti učešće na Balkanskom prvenstvu, gdje će se boriti pod zastavom Srbije, za koju nastupa od početka 2023.godine.
Klub je delegirao i dvoje trenera , koji će biti u sklopu reprezenetacije Republike Srpske, a to su Đukelić Aleksandar i Banjanin Mia.

Za suđenje na predstojećem prvenstvu zaduženi su Blažić Danijel nosilac kontinentalne (Evropske) licence i Matić Lazar nosilac nacionalne A licence, koji će takođe, u sklopu ovog prvenstva polagati za kontinentalnog sudiju.