Majke mi, ja bih pogodio više slobodnih” pokazujući na svoj poprilično isturen stomak, razočarani navijač reče na izlasku iz dvorane poslije poraza Slavije od Mladosti. Nevjerica da su Plavi uspjeli ubaciti samo šest puta sa penala od 21 koje su izveli. Ispostavilo se to kao prevaga zašto je pobjeda otišla autobusom u Mrkonjić Grad.

Šta je tu je, slijedi novi meč i prilika za popravni. U nedjelju (18:00) u Istočno Sarajevo stiže Posušje i na košarkašima Slavije je da poprave blijedi učinak u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Dva trijumfa, oba nakon produžetaka, protiv Borca i Proma su premalo. Protiv Posušja su prethodne sezone Sokolovi ostvarili dvije pobjede, vjera u tradiciju postoji, ali se mora proliti mnogo više znoja i imati kud i kamo više koncentracije.

Posušje je loše startovalo ali su u novembru ostvarili tri trijumfa. Savladali su iste rivale kao i Slavija, Borac i Posušje, sa dodatkom da su to učinili na gostujućim terenima. Kući su bili bolji od Prijedora. Ranjena Slavija izgleda kao primamljiv plijen za Hercegovce i treba očekivati da će igrati agresivno od početka.