Takmičari Džiu džicu kluba  Slavija Istočno Sarajevo u martu mjesecu nastupili su na 4 takmičenja i osvojili 61 medalju!

Zanimljivo je da je klub učestvovao na 4 takmičenja, u 4 države, te da su osvojene republičke medalje, medalje sa jakih međunarodnih turnira u Mariboru i Beču, i kao šlag na tortu – zlatna medalja sa Evropskog prvenstva u Francuskoj!

Medalje su zagarantovane

U prvoj sedmici marta mjeseca, takmičari kluba uzeli su učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem je Bojanić Uroš postao Evropski prvak! Osim njega, za reprezentaciju BIH nastupala su još dva takmičara: Petrović Kristijan koji je završio na 7. Mjestu i Ristić Slobodan koji je završio na 17. Mjestu. 

U drugoj sedmici marta mjeseca 65 takmičara kluba uzelo je učešće na Prvenstvu Republike Srpske u Gradišci, gdje su osvojili 42 medalje. Od ovog prvenstva naš klub je bogatiji za 17 prvaka Republike Srpske, 12 viceprvaka Republike Srpske i 13 bronzanih medalja! Ekipa Slavije na ovom takmičenju proglašena je za najmasovniju i najuspješniju ekipu! 

Mlade nade

U trećoj sedmici marta mjeseca, 8 takmičara džiu džicu kluba Slavija Istočno Sarajevo uzelo je učešće na kvalitetnom međunarodnom turniru “Beč Open 2023” na kojem je osvojeno 8 medalja, i to 5 zlatnih, srebrene i jedna bronzana. Ekipa Slavije bila je jedini učesnik iz BiH, te u ukupnom plasmanu od 23 kluba zauzela je visoko 4. Mjesto. 

Bečka škola

Poslednja sedmica Marta mjeseca bila je rezervisana za tradicionalni međunarodni turnir “Robi Rajh” koji se održavao po 18. Put u Mariboru, Republika Slovenija. Boje Slavije na ovom prvenstvu branilo je 17 takmičara koji su uspijeli da osvoje 10 medalja, i to 3 zlatne, 5 srebrnih i 2 bronzane. 

Maribor

Naredno takmičenje koje očekuje članove kluba je 15. Međunarodni turnir “Banja Luka Open 2023” u organizaciji JJS RS i JJK Minotuar Banja Luka, koje će se održati 29. Aprila.