Čamci za spasavanje sa broda zvanog „Dno” su porinuti u okean, i djeluje da Slavija plovi ka mirnijim vodama. Ostvarena je serija od tri meča bez poraza, pobjeda i remi u prvenstvu, te eliminacija Leotara u Kupu BiH. Slijedi domaći meč protiv Borca iz Kozarske Dubice (subota, 15:30).

Igra i realizacija su već problematične stavke u notesu Bojana Regoje. Nema one lepršavosti iz prošle sezone, a postizanje golova je bedem o koji su se obijali kuršumi Sokolova. U prvenstvu je postignuto tek 6 pogodaka u prethodnih 8 kola, a samo su se četvorica fudbalera Slavije upisala u strijelce: Bjeloš, Avdalović, Dabić i Karić. U posljednja četiri kola niko! Autogol Stupara donio je tri boda protiv Modriče.

Nikola Bjeloš je sa dva gola (protiv Veleža i Romanije) najbolji strijelac tima. Uz to, postigao je tri u kupovima (protiv Podrinja i Leotara). Osim što daje golove, ponovo je zadnja stanica želja plavo-bijelih: u manjku ideja vodi se onom „daj mu loptu pa ako šta uradi, dobro je”. Pokušavao je Grande Nikola ali smo ostali uskraćeni za majstorske putanje fudbalske lopte.

Borac je na dosadašnjim gostovanjima osvojio 4 boda od ukupno 11 na kontu. Potuno su nepredvidiva ekipa koja ima ultra brzog Yordana i defanzivno jakog Bunića. Nisu za podcjenjivanje jer su u prošlom kolu otkinuli bod lideru Rudaru.