Derbi istoka između rukometnih klubova Slavija i Višegrad, igra se u petak sa početkom u 19 časova. Oba tima se nalaze u sredini tabele ali rezultatski imperativ postoji zbog rivalstva koje je (možda i pretjerano) stvoreno posljednjih godina. Domaći teren ne igra važnu ulogu, ko bude motivisaniji taj će i osvojiti bodove.

RK Slavija – slavlje u Višegradu

Slavija je u prvom dijelu sezone imala nevjerovatni niz od sedam vezanih pobjeda, a onda je stala i u narednih deset utakmica ostvarila samo dvije pobjede. Podmlađivanje ekipe uzelo je svoj danak, mada je igra pokazivala da postoji kvalitet. Ponekad ni to nije uticalo na rezultat, kao u prošlom kolu u Kotor Varošu kada su volšebno uskraćeni za bod. Pretpostavka je da će u derbiju najopasniji po gol tima sa Drine biti borbeni Jelisić, Domazet i probuđeni Mirković.

RK Višegrad – žele revanš

Višegrad u proljećnom dijelu prvenstva igra po principu toplo – hladno. Ostvarili su po četiri pobjede i poraza i pretekli Slaviju na tabeli. U prošlom kolu namučio ih je Glasinac i na čas je izgledalo da će se ponoviti meč odigran na Sokocu. Slavija je „ljuti” rival i još se u redovima Višgrađana nisu smirile strasti iz prethodnog duela u kojem je Slavija odnijela bodove. Čitava lepez Rackovića (Đorđo i Lazar posebno), Bojović i Pecikoza, sigurno će tražiti revanš u Istočnom Sarajevu.