Proteklog vikenda u Sarajevu održan je teniski turnir za mlađe kategorije u organizaciji TK Bosna i TK Bombonera. Veliki broj takmičara koji je uzeo učešće govori da je popularizacija bijelog sporta uspješna, ali i da je prikazan zavidan kvalitet. Siniša Bogdanović nam sumira utiske:

„Odlična saradnja između Bosne i Bombonere kreirala je turnir koji pokazuje da je tenis u ekspanziji. Nastupio je veliki broj takmičara, viđen je odličan tenis, naš trud i rad se isplatio i polako postajemo centar bijelog sporta. Naravno, uključujući i klubove iz bliže okoline”

Foto: Srđan Dunđerović

O takmičarskom dijelu turnira Bogdanović kaže:

„Igrači su bili raspoređeni u tri kategorije (Youth talents, Silver i Gold), a igralo se na četiri „ploče”. Mladi teniseri su zaista imali šta da pokažu, a publika je svjedočila zanimljivim mečevima”.

Pobjednike, kaže, ne bi izdvajao:

„Pokušavamo da ih čvrsto držimo na zemlji. Konstantno pričamo da je ovo samo jedan turnir u nizu koji vodi ka vrhu. Vjerujem da skromnost i posvećenost, kako nas, tako i igrača, donosi napredak i rezultate i ne odustajemo od te filozofije”.

Foto: Srđan Dunđerović

Trening kamp La Bombonera mjesto je lige za mlađe kategorije, jedinstvene u Bosni i Hercegovini.

„Uveliko se spremamo za ovogodišnju ligu. Postajemo prepoznatljivi po unikatnom sistemu takmičenja a kvalitet raste iz godine u godinu. Mnogi dječaci i djevojčice koji su učestvovali u ligi izrasli su u ozbiljne tenisere. Nadam se da će se taj trend nastaviti”.

Nećemo zaboraviti ni rekreativce:

„Naši teniski tereni su otvoreni za sve. Pokušavamo ih maksimalno održavati i pružiti najbolje moguće uslove za igrače. Rekreativci su neodvojivi dio La Bonbonere i njihova liga je izuzetno zanimljiva”.

Našim sportskim prijateljima želimo mnogo uspjeha u radu, a mi ćemo im i dalje biti na usluzi i promovisati ovu lijepu sportsku priču.