OKK Slavija – KK Bosna 75:84

(22:30, 18:24, 14:20, 21:10)

Derbi Slavije i Bosne počeo je i završio dominacijom Ismeta Sejfića sa 37 poena i 26 skokova. Domaća ekipa jednostavno nije imala rješnja za ovog gorostasa a najbolji pokazatelj za to su Krunićeve tri lične greške na njemu u prvih 1:04 minuta igre.

Foto Vaske

Prva četvrtina nas je podsjetila na užasni poraz u Tuzli jer je Slavija ponovo primila 30 koševa. Srećom, nije Bosna pojačala tempo pa su Plavi ostali koliko toliko u igri. U redovima naše ekipe jedini poenterski raspoložen je bio Foreman sa 10 postignutih koševa a izdvojili bi i fenomenalnu blokadu Šehovca. Pomenuti Sejfić je u istom periodu postigao 17 poena.

Ismet Sejfić

I ostalim periodima igre gledali smo isti scenario. Mučenje Slavije sa organizacijom akcija i realno kvalietniju Bosnu koja je igrala svoju igru. Jedni bljesak Sokolova bio je u posljednjoj četvrtini koju su i dobili ali nedovoljno za preokret.

Na kraju šesti (čak i ne toliko strašan) poraz Slavije u prvenstvu i vidni rezultat nedostatka igrača za ovaj rang takmičenja. E sad, ko je kriv za to nećemo pisati. Da nam opet ne zabranjuju. Valjda ima neko vispren u upravi da smisli pojašnjenje.

Foreman

U Slaviji je Foreman postigao 22 poena, Damjanović i Ilić po 15, ostali jednocifren učinak.