Slučajnost ne postoji. Najava izgradnje tunela LukavicaPale i prelazak Macana u KK Romaniju. Da lakše ide na treninge.

Vladala je zabrinutost među ljubiteljima košarke gdje je i šta radi Savo Macan. Tražila se informacija kao suvo zlato a mi smo ga uspjeli locirati i uz Sensation iz gajbe popričati, upravo o senzaciji: njegova naredna destinacija je paljanska Romanija. Kako je došlo do angažmana Savo nam pojašnjava:

„Iskreno, tražio sam mjesto gdje ću imati veću minutažu i igrati sport koji volim. U razgovoru sa trenerom Romanije, Srđanom Jokićem, upoznat sam sa ambicijama kluba da ove sezone izbori plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Oni mene vide kao nekog ko se uklapa u taj projekat, meni se sviđa izazov. Sa Slavijom sam se rastao prijateljski”.

Čist vazduh, nadmorska visina, odbojkašice Jahorine. Ima li još nešto što je prevagnulo da odeš na Pale?

„Zdrava atmosfera u klubu, zaista. Iako je Romanija drugoligaš, osjeti se ljubav prema košarci i postoji cilj. Primljen sam fantastično u mislim da će naš tim, sa pozitivnom energijom i minimumom pritiska, uspjeti ispuniti zadatak i plasirati se u viši rang”.

Nedostajaćeš nam u Beer Ti & Ja.

„Auu, to je naša baza! Druga kuća bukvalno. Kafa prije i poslije treninga (ostaćemo samo pri kafi) i ljudi iz lokala koji su nam bili ogromna podrška, to se ne može opisati riječima. Neizmjerno sam im zahvalan na svemu”.