Promjena trenera usred sezone znak je da u klubu ne ide sve po planu. Koliko god je to loše za odlazećeg šefa stručnog štaba, još je teže njegovom nasljedniku. Momčilo Stanić preuzeo je kormilo Slavije i imao je malo vremena da igračima predoči svoje zahjteve i taktičke zamisli, a već sutra slijedi gostovanje Alfa Modriči. Pobjeda Sokolovima višestruko znači: za bodovni saldo, distancu od zone ispadanja, i možda najvažnije kao psihološka injekcija koja će probuditi fudbalere iz letargije u koju su zapali.

Zastak nimalo lak: domaći traže tri boda kojim se vraćaju u igru. A tu je i loš učinak Slavije na gostvanjima u ovom prvenstvu u kojima su osvojena samo tri boda (tri remija). Realizacija je bila očajna sa samo dva postignuta pogotka, na čak 10 mečeva Sokolovi nisu tresli mrežu.

Najavio je Stanić promjene u pristupu Slavije utakmicama, po ubrazanom postupku skenirao je igrački kadar, a sutra je prvi uvid da li je šok terapija dala rezultate. Osim pritiska, Stanić se suočava i sa izostancima, pa tako ne može računati na Gojkovića zbog kartona, Tomića i Dabića zbog povreda, a upitan je i nastup Arbinje.

Meč Alfa Modriča – Slavija na programu je sutra od 15:30.