Romanija će sačuvati prvo mjesto bez obzira na rezultate utakmica 28. kola Druge lige Republike Srpske, grupa Istok. Ipak, meč u Čajniču može biti krucijalan ukoliko bi se osvojili bodovi: zadržala bi se prednost u odnosu na Jedinstvo koje već u narednom kolu dolazi na Pale, voljeli bi i na šampionsko slavlje Vučice.

U nedjelju (17:00) Romanija putuje na dvoboj sa Stakorinom koja se ove sezone pokazala kao negostoljubiva ekipa. Na svom travnjaku su ostvarili 12 pobjeda, dok se samo Hercegovac iščupao osvojivši bod. Imaju raspucanog Mrdaka sa 24 gola u prvenstvu, imaju želju da ostanu neporaženi u Čajniču do kraja ciklusa.

Doktor doktorski ove sezone

Romanija je u aktuelnoj sezoni imala vrlo dobar učikak na strani pa je uspjela osvojiti 17 bodova, pet trijumfa i dva remija. Sabrano sa fenomenalnim domaćim nastupima rezultat je zaslužena liderska pozicija. Vuksanović je odmarao neke igrače u prošlom kolu, spremajući se za, već smo rekli, izuzetno važan meč koji slijedi. Ubojiti dvojac Simanić – Blagojević sa 22, odnosno 21 golom u prvenstvu, adut je za pozitivan rezultat.

Korišćene fotografije: pale.live