Romanija je pomalo sanjarski ušla u prvoligašku „peć” koja je Paljane brzo opekla i razbudila. Dva uvodna poraza i nula bodova na kontu ne ostavljaju previše izbora, moraju krenuti po pozitivne rezultate. Moraju ali…

Nije raspored prijao Vučici, dva uzastopna gostovanja pa favorit za viši rang. Pokazana su i dva lica, egal u Nevesinju i nesrećni poraz u finišu od Veleža (2:3), te blamaža na debiju trenera Gutovića u Mrkonjić Gradu od Slobode (0:4). Slijedi premijerna utamica na domaćem terenu, stiže Rudar.

Ekipa iz Prijedora istakla je kandidaturu za prvo mjesto, a ka cilju su krenuli odlično. Dva trijumfa na startu, u Prnjavoru protiv Ljubića (2:0) i kući u duelu sa Veležom (3:2). I pred gostovanje na Palama sa press konferencije najavljuju borbu za sva tri boda.

Foto: FK Rudar Prijedor

Rudar se znatno pojačao pred prvenstvo, stigao je iskusni Komazec, napadač Njamculović je stigao iz mađarskog Honveda, Rosić i Petrović igrali su u Krupi, tu su Živanović, Daničić i povratnik u Rudar Smajić. Milaković dolazi iz Leotara, Ignjatović iz Inđije.

Jasno je kako Romanija preuzima ulogu autsajdera ali treba se uzdati u volju igrača da zabilježe uspjeh, i pune tribine koje su im do sada davale vjetar u leđa.

FK Romanija – FK Rudar, subota 17:00