U prvoj provjeri za oba tima u pripremnom periodu, Romanija je ostvarila pobjedu nad Famosom, može se reći zasluženo. Na pomoćnom stadionu Slavije paljanski tim je odigrao odlično prvo poluvrijeme i riješio pitanje pobjednika.

FK Famos – FK Romanija 0:3 (0:3)

Vojvodić je na teren izveo tim sa igračima koji su nosili jesenji dio prvenstva, ali i sa korpulentnim Aleksandrom Terzićem na golu koji je uskočio među stative. Sa druge strane Gutović je meč počeo sa šestoricom.novih imena (Milošević, Kosorić, Hodžić, Dodik, Rizvanović, Kim) koji su dobro odgovorili zadatku.

FK Famos

Mogao je meč otići u drugom pravcu kada je kiksao Milošević i promašio loptu, srećom po Romaniju nije išla u gol. Ali jeste na suprotnoj strani kada u 15. minutu Hodžić koristi grešku Abrega, zaobilazi neodlučnog Terzića i dovodi u Romaniju u vođstvo.

U 17. minutu već je 2:0. Koreanac Kim ulazi u šesnaesterac, Marković ga povlači a sudija Jovičić opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač je Simanić, mada je Terziću malo nedostajalo da odbrani šut.

A onda u 40. minutu majstorija Vukovića. Pogađa crnogorski veznjak iz slobodnjaka, bio je to gol za špice (video pogledajte na našoj stranici) i postvlja konačan rezultat prvog poluvremena. Ali i cijelog meča jer su u nastavku oba trenera izmješali karte i dali šansu igračima da pokažu šta i koliko mogu.

Famos: Terzić, Lazić, Marković, Abrego, Blažić, Perović, Tešanović, Danilović, Hrkalo, Stjepanović, Vranešić

Igrali su još: Tiro, Škrba, Lokvančić, Kuljanin, Cicović, Gllijanin, Tomašević

Romanija: Milošević, Kosorić, Dodig, Hodžić, Radosavljević, Babić, Kim, Simanić, Rizvanović, Cicović, Vuković

Igrali još:Šubara, Terzić, Ignjić, Čvoro, Đerić, Pekić, Motika, Stupar, Gustavo, Maksimović