Fudbalere Romanije očekuje prvo gostovanje u ovoj kalendarskoj godini, a za bodove će se boriti u Pilici protiv Budućnosti u okviru 17. kola Druge lige Republike Srpske, grupa Istok. Jesenas je Vučica slavila na svom terenu 5:3 a parametri pokazuju da možemo očekivati goleadu i na meču u nedjelju (14:30).

Romanija je u dosadašnjih osam utakmica na strani zabilježila dva trijumfa, jedan remi i pet poraza. Sedam osvojenih bodova je dokaz kako je Doktorov tim kadar slaviti i van Pala. Romanija je u ovim duelima postigla 12 a primila 22 gola, dakle prosjek pogodaka po meču je 4,25.

Na listi strijelaca Romanije su Blagojević sa 12 i Simanić sa 11 golova, pokušaće još poboljšati učinak. Romanija je četvrtoplasirana ekipa drugoligaškog istoka sa skorom 9-2-5 i 29 osvojenih bodova.

Hoće li biti novih golova?

Budućnost se poslije izleta u prvoligaške vode vratila u niži rang, ali ni tu nije pretjerano uspješna. Zauzima dvanaestu poziciju na tabeli sa skorom 6-1-8, osvojili su 19 bodova.

I sve bodove su osvojili kući. Iz osam domaćih mečeva imaju učinak od šest pobjeda i po jednog remija i poraza. Postigli su 20 a primili 14 pogodaka. Dakle, prosjek postignutih golova 4,25. Baš kao na gostujućim utakmicama Romanije. Najbolji strijelac ekipe Budućnosti je Jovičić koji je devet puta tresao mrežu, od toga dva puta sa bijele tačke.