Romanija je otputovala u Bileću po bod za direktan plasman u Prvu ligu, a protiv sebe je imala ne samo ekipu Hercegovca već i sudiju Panića sa pomoćnicima koji su se svojski trudili da zaustave Vučicu. Nisu uspjeli, Romanija je prvoligaš!

FK Hercegovac – FK Romanija 1:2 (1:2)

Domaći su poveli u 19. minutu. Košarac je izgubio loptu na sredini terena, sjevnula je kontra Hercegovca a egzekutor je Filip Vujović. Brzo se Romanija vratila u meč golom Bogdana Simanića u 30. minutu. Iskupio se Košarac za kiks i poslao dugu loptu, a Simanić lobuje Vujinovića.

U 36. minutu kontroverzna odluka Panića i pomoćnika. Ne dosuđuju ofsajd a Novica Elek je primoran napraviti prekršaj i Romanija ostaje sa igračem manje. Ni to nije smetalo Vučici da napravi potpuni preokret. Strijelac je Marko Blagojević i to iz mrtvog ugla! Igrao se 42. minut.

Panić nije uspio

Da se Panić odlučio i u nastavku iživljavati nad Romanijom dokazao je i dosuđenim penalom u 54. minutu za Hercegovac iako je prekršaj napravljen izvan šesnaesterca! Lučić brani loš udarac Vujovića. Nije se „man in black” udostojio prekinuti igru pet minuta dok je na travi ležao povrijeđeni igrač Romanije, igrači Hercegovca su na kraju izbacili loptu napolje.

Do kraja je Panić pokušavao „navući” još ponešto za domaće, produžio utakmicu za Bog zna koliko minuta ali pravda je na kraju pobijedila i Istočno Sarajevo će u narednoj sezoni imati tri prvoligaška kluba.

Romanija je prvoligaš

Hercegovac: Vujinović, Popadić, Salatić, F. Vujović, Đorđić, Milidragović, Ilić, M. Vujović, Jokanović, Sudžum, Komnenić

Romanija: Lučić, Jovanović, Koroman, Čvoro, Elek, Simanić, Lukić, P. Blagojević, M. Blagojević, Stupar, Košarac