Gdje li će se zavijoriti pobjednički barjak, na Velikom Lupoglavu ili Botinu? Jer, to su najviši vrhovi Romanije i Veleža po kojima su imena dobili klubovi koji će u nedjelju (16:30) na Palama igrati derbi Druge lige Republike Srpske, grupa Istok. Dijele prvo mjesto sa 48 osvojenih bodova, pobjeda znači mnogo.

Romanija je hit prvenstva. Niko, ama baš niko, ih nije očekivao na ovoj poziciji u finišu sezone. Skromno, bez pompe, izabranici Sretka Vuksanovića su išli iz meča u meč, skupljali bodove i gradili zajedništvo u timu. Veliki korak je pred njima: rival sa ambicijama i kvalitetom, devedeset minuta borbe u kojima priželjkujemo još pogodaka Blagojevića i Simanića. Ma može ponovo i golman Lučić sa penala, samo da bude gol više i tri boda prednosti. Na stadionu „Vlajko Petrović” bile su sve pobjede sem remija protiv Stakorine. Obećavajuće.

Velež je uvijek tu u vrhu, sada su se okuražili da idu u viši rang. Fudbaleri su „siti” rukometa, odbojke i futsala u Nevesinju, uvjereni su da je na njih red da bljesnu. Na gostovanjima su u aktuelnom prvenstvu osvojili 14 bodova, žele još. Romaniju su kući savladali 3:1, svjesni su da će revanš biti znatno teži ali se uzdaju u golgeterski njuh Draškovića.

Kako god, derbi drugoligaškog istoka u najavi odiše uzbuđenjem i neizvjesnošću. Nadamo se dobrom fudbalu i golovima.