Važnom pobjedom je Romanija započela drugu polusezonu Prve lige Republike Srpske. Savladan je neugodni Velež, a ono što može zadovoljiti trenera Gutovića je veliki broj šansi njegovih igrača. Realizacija je pak bila nešto skromnija, Simanić je hodao po ivici naslova „od junaka do tragičara”, srećom po njega do ovog drugog epiloga nije došlo.

FK Romanija – FK Velež 2:1 (2:1)

Već u prvom napadu Simanić je zbog simuliranja penala zaradio žuti karton pa je morao opreznije ulazitu u duele. Ali nakon što je omaleni Nigerijac Wirekoh u 13. minutu brzo izveo aut, devetka Romanije to koristi i ispod golmana šalje loptu u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije već je 2:0. Poslije prekida i kratkog odigravanja lopta stiže na drugu stativu do Kosorića koji je vraća na peterac i upisuje asistenciju jer je Dodig na pravom mjestu. Gosti su samo jednom opasnije zaprijetili i uspjeli smanjiti rezultat. Konfuzija u odbrani Romanije dala je prostora Mikuliću u 20. minutu da pronađe prostora za šut i pogodi suprotni ugao golmana Miloševića.

Iz slobodnjaka su dobro pokušali Ojeda i Rsdosavljević, a Romanija je u posljednjem minutu prvg dijela mogla ponovo otići na +2. Wirekoh je dobio odličnu loptu u prostor sli umjesto da asistira Simaniću spetljao se i poslao loptu u pravcu Elektrodistribucije Pale. Pri tom se i povrijedio i ostao u svlačionici na poluvremenu.

U nastavku je Romanija stvorila veliki broj prilika. Pokušao je Radosavljević poslije slaloma kroz odbranu, potom i Bogučanin. U 72. minutu penal za Romaniju. Simanić se izborio za loptu u šesnaestercu, fauliran je i opravdano je dosuđena najstrožija kazna. Simanić sam preuzima odgovornost ali mu Vukanović brani šut.

Do kraja su udarce isprobali Cicović, Radović i Pekić, a Argentinac Ojeda dobar prodor je završio poput Nigerijca u prvom poluvremenu, samo što je ovog puta lopta otišla u pravcu opštine.

Romanija: Milošević, Rizvanović, Kosorić, Babić, Simanić (84. Pekić), Radosavljević, Cicović, Wirekoh (46. Bogučanin), Dodig, Radović, Ojeda (84. Mace)

Velež: Vukanović, Botić (46. Živković), Abaza, Petković, G. Prodanović, Mikulić, Sekulović (64. Anđelović), Drašković, S. Prodanović, Gutić (46. Kljajić), Repović