Košarkaši Jahorine doživjeli su prvi poraz ove sezone u okviru šestog kola Prve lige Republike Srpske. Večeras je u Bijeljini pobjeda pripala domaćoj ekipi Budućnosti, mada je Jahorina imala dva napada za pobjedu. Raspoloženi Simić sa 29 postignutih poena, promašio je šut za tri poena (ukupno osam puta pogodio), baš kao i Pečenica.

KK Budućnost – KK Jahorina 69:67

(21:24, 22:19, 11:12, 15:12)

U prvom poluvremenu raspucao se Filip Simić sa linije za tri poena i pogodio šest puta, čime je držao Jahorinu u rezultatskom egalu. Iako je proveo najduže na parketu, May je imao razočaravajućih 6 poena u ovom periodu. Ono što smo uočili u pripremnom periodu, obistinilo se u sezoni: polovičan učinak slobodnih bacanja prati paljanski tim (na kraju 6 od 14).

I u drugom poluvremenu čvrsta igra, a domaći na minut prije kraja imaju vođstvo od +5. Pavlović trojkom dovodi Jahorinu na samo dva poena zaostatka, potom domaći ne realizuju dva napada ali Simić i Pečenica neuspješno šutiraju za tri poena i pobjedu.

Budućnost: Klještan 9, Đorđić 3, Erkić 10, Lazić 11, Pirgić 14, Ilić, Jevtić 2, Mičić 7, Manojlović 4, Kecman 8, Ristić, Marković

Jahorina: Simić 29, Pečenica 10, L. Kusmuk 2, May 7, Kovač 3, Živković, Rebić, Pavlović 3, V. Kusmuk 5, Gutalj 8, Baričanin, Okiljević