U nedjelju u 18:00 časova sportska dvorana na Sokocu biće poprište prvog rukometnog gradskog derbija u prvoligaškom rangu takmičenja.

Glasinac će dočekati Slaviju a najavu meča smo napravili u 46. izdanju Radio magazina SportEast kada smo ugostili trenera naša dva kluba, Jovana Borovčanina i Borislava Mizdraka.

Borovčanin i Mizdrak

Sokočani su dobili poziv za takmičenje u Prvoj ligi a mlada ekipa se polako upoznaje sa „čarima” ovog ranga. Za sada su osvojili dva boda pobijedivši Slogu iz Prnjavora. Nešto slabiji roster kumovao je porazima iako su prikazali dobre igre. Đorđe Radović zadobio je povredu uoči meča sa Bijeljinom, predstavljaće to veliki hendikep za Glasinac ukoliko se ne oporavi.

Kako god, šef stručnog štaba Jovan Borovčanin najavio je borbu za bodove i nada se pozitivnom ishodu za njegov klub uz podršku vjerne publike.

RK Glasinac

Slavija je poslije dva poraza na otvaranju sezone, nanizala tri trijumfa (Drina, Sloga, Kozara) pa puna samopuzdanja dolazi na gostovanje. Povratkom Nemanje Pavlovića povezani su redovi pa je i igra postala sigurnija. Beribaka je definitivno otpao do kraja polusezone, upitan je i Blagojević.

Trener Mizdrak direktan: Slavija ide na pobjedu i želi da nastavi seriju.

RK Slavija

Ekipa SportEast-a pratiće meč 6. kola Prve rukometne lige Republike Srpske i izvještavaće vas o kretanju rezultata.