Fudbaleri Romanije otputovali su u Gradišku gdje će sutra odigrati utakmicu 6. kola Prve lige Republike Srpske protiv Kozare. Pobjeda nad Modričom u prošlom kolu nadahnula je igrače Vučice koji traže priliku da nastave sa skupljanjem bodova. Ono što je prepreka, osim domaće ekipe, jesu povrede igrača.

Vezni red tima Milana Gutovića biće znatno oslabljen neigranjem Lazara Babića i Marka Radosavjevića koji su zadobili povrede u meču sa Modričom i nisu ih uspjeli sanirati za ovaj duel.

U međuvremenu spisak igrača Romanije je još kraći. Miloš Košarac i Novica Elek odlučili su da karijeru nastave u drugoligaškoj ekipi Mladosti iz Rogatice, a klub je napustio i Đorđe Stupar.

Kozara je u prvih pet kola osvojila devet bodova nošena igrom nekadašnjeg prvotimca Slavije, Jovana Bokića. Gradiška je dom još dvojice bivših Sokolova, Denisa Bogučanina i Luke Asentića, a raritet je da se na njihovom stadionu često može igrati bez sudijskih vratolimija. Možda u tom poštenom dijeljenju pradvde Romanija potraži svoju šansu.