Pobjeda stigla nakon odlične igre Famosa zasigurno može obradovati Darka Vojvodića. Njegov tim je od prve minute krenuo u ofanzivu, stvarao šanse i u potpunosti kontrolisao situaciju na terenu. Nastup Ognjena Stjepanovića – čista desetka (biće poseban tekst).

FK Famos – FK Omarska 3:0 (2:0)

Krenulo je dobrim ubacivanjem danas fenomenalnog Stjepanovića koji je dobio udarac u petercu ali debitant u Prvoj ligi, Jović, nije to okarakterisao kao najstrožu kaznu.

U 16. minutu Hrkalo se izborio za loptu i pronašao Stjepanovića koji je glavom šalje u mrežu za vođstvo Famosa. Nastavili su domaći sa napadima, probao je Peart sa distance i još jednom Stjepanović.

Ovaj dvojac je ponovo na sceni kada Stjepanović glavom spušta loptu za Amerikanca a’i ovaj sa metra udaljenosti promašuje. Probali su i Perović koji hvata loptu na poluvolej, te Danilović iz okreta.

Famos duplira prednost u 36. minutu. Hrkalo upisuje svoju drugu asistenciju kada pronalazi Pearta, a ovaj se ustemljuje ka golu i efektno završava.

Ne posustaje Famos ni u nastavku. Probao je Marković poslije kornera, a onda i Perović iz slobodnjaka, Škrba glavom nakon prekida, Vranešić iskosa pored stative…

Andalužanima je poništen i gol, opravdano. Stjepanović je glavom pogodio mrežu ali je u začetku akcije Vranešić bio u ofsajdu.

U kratkom periodu dvije sporne situacije. Prvo je Stjepanović rukama zaustavljen, potom i oštar start na Abregu, obje sitiacije u šesnaestercu nisu bile dovoljne za pištaljku Jovića.

Prvi opasniji napad Omarske završio je Rončevićevom paradom za televizijske špice.

Ređale su se šanse Famosa, udarci Hrkala, Vranešića, situacija jedan na jedan Pearta, Danilovićev i Bjeloševi pokušaj glavom nakon kornera,

Na drugoj strani Rončević istrčava i interveniše glavom, nije to bilo naš najbolje pa drugi udarac blokira rukom van šesnaesterca za direktan crveni karton. Potrajao je prekid dok Šemso iz ekonomata nije donio adekvatan dres Terziću.

Ronča

Gosti nisu uspjeli iskoristiti brojčanu prednost, domaći jesu u 90. minutu. Hrkalo je podvalio loptu za Perovića, ovaj povratnom pronašao Bjeloša kome nije bilo teško da pogodi za 3:0.