Kao da Slaviji nisu dovoljne smjena generacija i povrede bitnih karika u timu, pa da na to dođe tradicionalno užasan sudija Pavlović iz Foče sa svojim kratkovidim linijskim saradnicima. Pomenuti arbitar u pokušaju iz sezone u sezonu donosi štetne odluke po Slaviju da već isključujemo mogućnost slučajnosti.

A bilo je danas i žara i borbe, volje i emocija u redovima Sokolica. Treba biti pošten da su sopstvene greške najviše kumovale porazu, pogotovo u trećem setu kada nije iskorišćena set lopta, ali stvari mimo terena poremetile su naš tim i izbacile ih iz ritma. Opstanak sada izgleda kao nedosanjani san, možda je i potreban reset i odmor od Pavlovića.

OK Slavija – OK Drina 1:3

(25:22, 18:25, 26:28, 20:25)

Prilično ujednačene ekipe u prvom setu u kojem se igralo poen za poen. Gošće u finišu ipak dolaze do prednosti od tri poena (19:22) ali Sokolice energičnom igrom i perfektnim blokom prave seriju 7:0 i završavaju set u svoju korist.

Drugi set u potpunosti je pripao Drini koja je dobrim startom osigurala vođstvo od desetak poena prednosti i sačuvala ih do kraja.

Gošće bolje otvaraju i treći set. Slavija drži korak, a onda na scenu stupaju danas katastrofalne sudije koje idu iz greške u grešku (protiv Slavije) i uvlače nervozu u tim Kristine Vuce. I pored zaostatka pri rezultatu 9:14 ponovo su Sokolice smogle snage i napravile seriju za izjednačenje. Do kraja seta potpuni egal, Slavija ne koristi set loptu i uz par grešaka omogućavaju gošćama da povedu 1:2.

Ušla je Slavija dobro u četvrti set, a onda dozvolila gošćama da preokrenu rezultat i na kraju osvoje set i meč.

Slavija: Banjanin, Ćuškić, Rundić, Đerić, Lalović, Jasika, Damjanović, Vuca, Bjelica, Višenjevac, Andrić, Šarac, Mandić, Sokolović

Drina: Ostojić, Birčaković, Savčić, Krnjić, Savić, Radić, Govedarica, Erić, Eleković, Stojanović, Andrić, Ilić