qrf

Trebinje je grad Jovana Dučića, evropskog rukometa, u neposrednoj blizini je i rodno mjesto svetog Vasilija Ostroškog, ali nažalost Trebinje je u nedjelju bilo epicentar nepravde, primitivizma i mešetarenja. Nastavilo se spinovima na lokalnim portalima koji pokušavaju obmanuti javnost i sakriti veliku bruku za grad podno Leotara.

Pisali smo vam o brutalnoj krađi na utakmici sedmog kola Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, između Zahumlja i Tanga. Sudijsko iživljavanje koje nismo viđali ni u seoskim ligama 1996. godine, a glavni akteri Dejan Popović i Stefan Vuković dijelili su pravdu po samo njima znanim pravilima i aršinima.

Dobro se znaju

Najbitnija informacija koja potvrđuje da je naš izvještaj istinit i da nije postojao ni promil šanse da klub iz Istočnog Sarajeva ostvari pozitivan rezultat, jeste da je sudija Dejan Popović do 12. septembra ove godine bio registrovan kao igrač KMF Leotar. Dakle, dojučerašnji saigrač Andrića, Cimirota, Vica iz Zahumlja. Sportska javnost ima potpuno pravo da sumnja u regularnost utakmice.

Na to se nadovezuje i izričiti zahtjev Zahumlja savezu da izričito ovaj dvojac sudi pa su i delegirani čak deset dana ranije mimo svih procedura, što nam je potvrđeno iz saveza.

Nemušti pokušaj Herceg.tv da predstavi ovaj meč na neistinit način, zapravo je medvjeđa usluga Zahumlju, jer su dokazali da snimak utakmice postoji i da će ga morati poslati savezu kao dokaz. Tango je uložio žalbu na regularnost utalmice i pristrano suđenje, a mi se samo možemo nadati da će nadležni organi imati dovoljno savjesti da zaustave ovakve i slične lakrdije u futsalu.