Nije davno bilo kada je na tribinama u novoj dvorani 400 ljudi bodrilo Igmanke u meču za titulu prvaka Srpske. Aplauzi i podrška stvorili su tada pravi sportski ambijent koje su djevojke svojim igrama svakako zaslužile. Pehar je visoko podignut i obezbjeđen je plasman u Prvenstvo Bosne i Hercegovine.

U najelitnijem rangu BH ženske košarke ne ide pak onako kako smo priželjkivali. Igman nije uspio slaviti u dosadašnjem dijelu sezone, problemi unutar igračkog kadra dodatno su poljuljali družinu Zorana Šehovca, na sve to se nadovezao manjak samopouzdanja i skromna, preskromna podrška na utakmicama. Pobjeda i poraza je bilo i biće, pa čak i da se Igman vrati u Prvu ligu, ponovo će je po ko zna koji put osvojiti. Da im iskažemo poštovanje za trud i ljubav prema košarci, kao jedinon klubu ženske košarke u istočnom dijelu Srpske, to je najmanje što možemo učiniti u subotu (14:00) kada će ugostiti Zrinjski iz Mostara.

U posljednje dvije utakmice Igmanke su znatno poboljšale svoju igru i bile nadomak trijumfa. Da su bile kompletne mi i ne bi pisali ovaj tekst sa pozivom za navijače. Ali optimizam za naredni meč imamo, trebamo biti onaj tas na vagi koji će okrenuti kolo viktorije na stranu naših djevojaka.

Pet novih igračica je pristiglo u klub, a Emela Ramić i Šejla Bujak su pokazale da će biti od velike pomoći. Kada se u tim vrate Nađa Reljić, Sabina Porović i Tina Rončević, uz već standarne Marijanu Šehovac, Jelenu Krajšumović i Ester Koffler, te povratnicu u redove Igmana, Mirelu Pljevaljčić, uvjereni smo da će se gošće vratiti u Mostar praznih ruku.

Subotnje popodne je ionako rezervisano za sport. Pobjegnite od ružnog vremena i dođite u novu dvoranu, navijajte za Igman, a na poluvremenu možete popiti i sjajnu kafu ili čaj koje pravi naš drug Panda. Subota, 14 časova, vidimo se.