Područni fudbalski savez područja sarajevsko-romanijskog pružio je punu podršku odlukama Skupštine FK Glasinac 1936. U cjelosti prenosimo dopis koji je potpisao predsjednik saveza Milorad O. Lale:

Povodom održavanja Skupštine FK „Glasinac 1936″ u čijem će radu aktivno učestvovati i FK „Sokolac” kao i rukovodstvo lokalne zajednice, uspješni privrednici i dugogodišnji sportski radnici, ovim putem želimo da izrazimo svoju nesebičnu podršku i želju da sve svoje zamisli što prije i što uspješnije realizujete.

Sa svojom sportskom infrastrukturom na kojoj bi pozavidjeli i mnogi veći gradovi, Sokolac je oduvijek bio sinonim pozitivnih razmišljanja i dobrih rezultata, koji je generacije i generacije mladih ljudi izveo na pravi put i održao u sportu. Fudbalski klub „Glasinac 1936″ i FK „Sokolac” svojim odnosom prema matičnom savezu , prema FSRS kao i svim fudbalskim klubovima FSRS i BiH zaslužuju maksimalnu podršku i pažnju jer su na svaku pruženu ruku prijateljstva znali uzvratiti toplom ljudskom rječju a u fudbalu fer plejom i korektnim odnosom.

Ideja o spajanju vaša dva kluba je u neku ruku vizionarska obzirom na tešku materijalnu situaciju kao i odliv mladog stanovništva a posebno onih koji bi se bavili fudbalom i na taj način prezentovali vaš grad i naš područni fudbalski savez.

Fudbalski savez sarajevsko-romanijske regije u svom radu neće nikada diskriminisati klubove po snazi ili nekom drugom nesportskom osnovu, već svima daje istu šansu za dokazivanje a potom i za sticanje pozicija unutar FSPSR,FSRS i NS/FS BiH.

Još jednom ispred područnog saveza sarajevsko-romanijske regije vas sve pozdravljamo i želimo uspješan rad“.