Scena u kojoj Mirko Čampara govori publici da su svjedočili ubijanju futsala, a oni posramljeno ćutali, najslikovitije opisuje šta se danas desilo na utakmici 7. kola Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, između Zahumlja i Tanga.

Tim iz Istočnog Sarajeva je bio dominantnija ekipa na terenu i da je bilo minimum uslova za igranje, bodovi bi otputovali iz Trebinja. Zašto nisu, izrežirao je sudijski dvojac Dejan Popović i Stefan Vuković. Svaki put kada je Tango bio u prilici da rezultat okrene u svoju korist, svirali su kontra faul. Trenutak kada je Nemanja Knežević oduzeo loptu i ustremio se ka golu, Vuković je sa druge strane „vidio” prekršaj. Shvatate? Tango danas nije smio pobijediti!

Uveli su Popović i Vuković crveno-bijele rano u prekršaje, za nepunih pet minuta u oba poluvremena i onda izmišlljali prekršaje za deseterce. Na kraju su domaći „slavili” 4:2.

Tango će sutra oglasiti zvaničnim saopštenjem povodom današnjih dešavanja. Nama je muk publike dokaz da je ovo do sada neviđeno na futsal terenima. Nadamo se da će iguman manastira Tvrdoš koji je gledao utakmicu održati moleban za ubijanje sporta.