Nekadašnji komandant Slavijine odbrane, Spasoje Pekić, trenutno nastupa u drugoj ligi Hrvatske za ekipu RK Spačva Vinkovci sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor. Uporedo sa onemugućavanjem protivnika da priđe golu, Peka se posvetio edukaciji najmlađih naraštaja.

Zajedno sa kolegom Slavišom Ignjićem je u Brčkom, gdje živi sa porodicom, pokrenuo Centar za sportsku edukaciju koji sadrži školu sporta, preventivno-korektivnu gimnastiku za predškolski i školki uzrast, kao i grupne i individualne treninge za djecu i odrasle.

Kako nam Peka kaže, škola sporta namijenjena je za djecu kojoj je fizička aktivnost neophodna za pravilan razvoj, kako motoričkih tako i intelektualnih sposobnosti kao što su: elementarne igre, poligoni za razvoj motoričkih sposobnosti, osnove gimnastike, osnove atletike, sportske igre ( fudbal, košarka, rukomet, odbojka…).

Preventivno-korektivna gimnastika potrudiće se da pomogne djeci sa krivom kičmom, ravnim stopalima i koja zbog manjka fizičkih aktivnosti imaju sličnih problema. Sva djeca će imati ljekarski pregled od strane stručnih lica (fizioterapeut i ortoped) i na osnovu mišljenja će se preventivno pristupiti deformitetima.

Grupni i individualni treninzi imaju za cilj omogućiti što više raznovrsnih vježbi sa ciljem razvoja kardiovaskularnog sistema, snage, fleksibilnosti i oblikovanje tijela.

Našem sportskom prijatelju želimo mnogo uspjeha u radu!