Ostao je Drinjak poslije utakmice sa Tekstilcem pola sata na klupi, sjedio je i razmišljao o svemu što se događa u Famosu. Vagao je svoje i tuđe odluke, pitao se da li ostali mogu ispratiti njegove želje i da li su one uopšte realne.

Drinjak na mukama

A da Famos opet drma kriza, rezultatska i interna, to je fakat. Džaba umivanje situacije po medijima i dizanje morala, činjenice su neumoljive: na sedam uzastopnih utakmica Andalužani nisu osjetili slast pobjede! Od toga pet poraza i dva remija.

Stadion „Branislav Brane Lubura” je prestao biti neosvojiva tvrđava, odnose bodove i ekipe iz Omarske i Dervente, direktni konkurenti u borbi za opstanak.

U 15 odigranih kola Famos ima skor 4-2-9 i negativnu gol razliku 9:20.

Kući je to 3-1-4 uz gol razliku 6:7.
Na strani 1-1-5 i 3:13.

Marković u centru pažnje

A so na ranu je i afera sa Markovićem i Bjelošem koji su kažnjeni zbog „djelovanja protiv interesa kluba”. Svašta se priča po gradu ali ne želimo prerano donositi zaključke. Sigurno je samo to da su sankcionisani i nisu igrali protiv ekipe koju vodi Ognjen Koroman.

Euforija sa pojačanjima pred početak sezone vrtoglavo je splasnula uviđanjem da su samo Perović i Radović zaslužili taj epitet. Povrede i problemi sa kartonima suzili su roster i ogolili sve Famosove mane. Sredina terena kao pusta poljana pa se postavlja pitanje da li je Bašović zaista bio skup za produženje saradnje i da li se mogao zadržati Elez koji je Famos napustio SMS porukom.

Sve glasniji su i nezadovoljni članovi uprave koji kao Mapetovci sa terase ispoljavaju svoje nezadovoljstvo.

Šta je tu je, do kraja polusezone treba da se odradi gostovanje u Foči gdje Sutjeska nikome ne daje lako bodove te gradski derbi protiv Slavije koja je „osjetila krv” pa će vjerovatno htjeti potvrditi primat u Istočnom Sarajevu.

Pritisak na Drinjaku i njegovoj ekipi je ogroman. Koliko će imati snage i smirenosti da dočekaju zimsku pauzu, da li će biti rezova u timu i pravih pojačanja, ostaje nam da vidimo u narednim epizodama serija „Igmanski (de)marš”