Odbojkaški klub Slavija u nedjelju će biti domaćin prvog kola Prvenstva Republike Srpske za juniorke, koji se igra po turnirskom sistemu. Osim Slavije, učestvuju OK Igman i ŽOK Jahorina. Mečevi se igraju u maloj dvorani SRC Slavija, popularnom hangaru, a ovaj sportski događaj imaće i humanitarni karater: prikupljaće se sredstva za pomoć Milošu Božoviću. Na ulazu će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge pa vas pozivamo da svojim dolaskom pomognete ovu akciju.

Kristina Vuca osim prvg tima vodi i juniorsku selekciju. Uoči mini turnira za SportEast kaže:

Nama će ova godina izgleda biti mnogo uspješnija sa mlađim selekcijama. Sve ono što djevojke ne mogu da postignu u seniorskom timu, što nije njihova prirodna selekcija, nadam se da će uraditi u mlađim kategorijama. Kadetkinje su prošle prvi krug ostvarivši maksimalne rezultate, vjerujem da i juniorke mogu ponoviti isti rezultat“.

Kapiten juniorske selekcije Slavije, Jovana Đurović, predviđa veliku borbu:

Očekujem da nijedna utakmica neće biti laka ali mi imamo volju i želju, tako da ćemo dati sve od sebe da zabilježimo pobjede i plasiramo se u narednu rundu takmičenja“.

Jovana, kao i većina juniorki, nastupa i za seniorsku selekciju. Pitamo je kakva je razlika:

U prvom timu nisam ta koja nosi ekipu dok u juniorkama imam odgovorniju ulogu i kao kapiten moram bodriti ekipu tokom cijelog meča“.