Vikend za nama trebamo što prije zaboraviti kada je odbojka u pitanju. Tri naša kluba su gostovala i zabilježeno je isto toliko poraza.

ŽOK Jahorina

U okviru 4. kola Premijer ligevBosne i Hercegovine ŽOK Jahorina je gostovala u Banja Luci gdje je odigrala meč sa ekipom Borca i poražena rezultatom 1:3. Bila je ovo prva pobjeda Banjalučanki a Jahorinke još uvijek traže pobjedu ove sezone. Osvojen je samo jedan bod a prilike da se odmakne od dna tabele pružaju se već ove sedmice kada će se u Pekiju odigrati dva meča. U srijedu dolazi ekipa Mostara, u subotu tuzlanska Sloboda.

OK Glasinac

OK Glasinac je takođe igrao meč u Banja Luci proriv lidera na tabeli, ekipe Inova i lagano poražen 0:3. Sokočanke su poslije 6. odigranih kola Prve lige Republike Srpske u zlatnoj sredini tabele sa skorom od po tri pobjede i poraza, sa osvojenih 8 bodova.
U nedelju na Sokolac stiže Velež iz Nevesinja.

OK Slavija

Bez bodova je ostala i OK Slavija koja je poražena od Maglića 0:3. Fočankama je ovo bila prva pobjeda u prvenstvu a Sokolice ostale na skoru od jedne pobjede i pet poraza, uz osvojenih skromnih 5 bodova.
U subotu, nadamo se konačno u novu dvoranu, dolazi ekipa Ljubinja koja još nije zabilježila trijumf u aktuelnoj sezoni i osvojila je 3 boda.