Od promašenih slobodnih bacanja Srđana Stanića protiv Ugljevika, preko majstorice u Zvorniku i plasmana Slavije u Premijer ligu, sve do današnjih dana… sjećamo se i radosti i tuge zbog naših košarkaša, znamo ko je igrao i ko nije.

Nisu tada društvene mreže bile popularne kao u sadašnjem vremenu, nije se šminkala atmosfera. Danas je moderno „spucati lajk” na objavu predsjednika, čisto da vidi kako je srcem i dušom uz njega. Nebitno što na parkingu ispred dvorane imaju sasvim suprotno mišljenje.

Uspjeh niko ne osporava (Foto Vaske)

Ponavljali su iz OKK Slavija kao papagaji kako će naša djeca činiti 90% tima. Djeca su otjerana na ružan način, ona što su ostala dobijaju šansu sa klupe. Matija često ni to. Iz omladinskog pogona djeca prelaze u Igman Burch i Spars. Modifikovani slogan Aleksandra Vučića „Za našu decu” srušio se kao kula od karata.

„Najveći uspjeh grada” kako su ga krstili (iako je Slavija administrativnim putem ušla u Prvenstvo BiH) ponudio nam je solidne rezultate. Slavija je uspjela obezbjediti play off i opravdati uloženih 300000 maraka budžeta. Atmosferu u klubu i svlačionici ni novčanice nisu bile u stanju napraviti ugodnom. Otkazi Tunguzu i Bojoviću su mogli biti odrađeni šmekerski. Prvi je najuren sedam dana pred nastavak druge polusezone, drugi tri kola pred kraj.

Niko nam nije objasnio šta se desilo pa je Darko Damjanović u jednom trenutku napustio klub. Nije mala stvar da dijete Slavije i kapiten digne sidro. Doduše, nije pisao patetične oproštajne poruke kao pomoćni trener koji se vratio poslije par dana. I egzibicioni boks meč u svlačionici zamaskiran je fasadom.

Kapiten se vratio

Jasno je nama da viši rang zahtjeva kvalitet. Za Penavu niko normalan nije mogao reći ništa protiv, ostatak koji je preko prijateljski nastrojenog menadžera stigao u Istočno Sarajevo, imao je par bljesaka ali nije nas bacao u trans.

Ostaje žal što smo izgubili onu energiju koju smo imali prošle sezone, osjeti se to kod svih koji klub doživljavaju kao svoj. Ne računamo one koji na tribine dolaze da budu „viđeni” ili piju kafu sa braćom osnivačima. Oni će svakako u superlativu pričati o njima.