Tri boda koja su skinula breme strjepnje sa leđa igrača Slavije. Zaslužen trijumf protiv blijedog Veleža u utakmici gdje su Sokolovi konačno demonstrirali igru kakvu očekujemo od njih i koja se negdje, nažalost, izgubila ove sezone. Donosimo vam ocjene igrača Slavije:

Sirćo: 7 – Malo je nedostajalo da ostane neocjenjen. Koliko su Nevesinjci bili „opasni” mogao je Amar listati Politikin zabavnik ili se dopisivati sa djevojkom. Ono što je nekako prošlo prema golu Slavije, to je i pokupio.

Medić: 7 – Korektan meč desnog beka. Zatvorio je prostor koji mu je povjeren i omogućio Dabiću slobodu u napadu. Nije paničio u kratkotrajnom pritisku gostiju na početku drugog poluvrmena.

Mandić: 6,5 – Može Manda mnogo bolje, još uvijek čekamo da se vrati u stari dobri režim rada. Juče je tri puta zaredom poslao loptu za zrelu kontru protivnika, ali se na kraju iskupio asistencijom za gol Arbinje.

Beširević: 7 – Dobro je to izgledalo. Osim ne baš zahtjevnih defanzivnih zadataka, učestvovao je u začecima akcija Slavije. Nije se isticao ali nije ni kiksao. Sasvim dovoljno.

Gojković: 8 – Mali Guja k’o oluja. Odlična partija mladog defanzivca gdje se nije libio ulaziti u (uspješne) duele. „Dalje nećeš moći” iz Ko to tamo peva polako postaje njegov moto.

Erić: 7,5 – Nedostajao je ovaj momak Slaviji. Sigurnija je sredina terena, iznošenje lopte ka naprijed teče bolje, a postignuti pogodak samo je poklon za ispoljeni trud.

Vučinić: 6, 5 – Sagorio je Bobo u želji da se pokaže. Nije ga slušala lopta, djelovao je pretjerano nervozan. Nije uspjeo da se oslobodi pritiska i potpuno se izgubio u meču.

Dabić: 8,5 – Terorisao je Nevesinjce po desnom boku, ulazio u šanse, centrirao saigračima. Šteta što neki od njegovih prodora nije rezultovao pogotkom. Ovo je igra koju od njega očekujemo.

Govedarica: 7 – Eh da je spreman, bilo bi tu više magije. Ovako, vidjeli smo par trikova za uzdahe na tribinama. Pogotovo oni dupli pasovi sa Križevcem. Da je završilo golom, ne bi fulilo naslova u izvještaju.

Arbinja: 7, 5 – Patio se na lijevom boku da smo svi prinjetili njegovu frustraciju. Koristii je svaku priliku da se ustremi ka golu kao onda kada ga je Zurovac srušio a Panić rekao „penal no no”. A bio je! Ispratio je akciju Bjeloša i Mandića i pogodio. Isplatila se borbenost i želja.

Križevac: 7,5 – Polako ali sigurno ovaj monak izrasta u kvalitetnog napadača. Pogledom uvijek ustremljen ka lopti, sa kojom se dobro snalazi, vrši pritisak na protivnika i ostaju još samo realizacije da ugođaj bude potpun.

Izmjene: Alešević, Čvoro, Avdalović – nedovoljno vremena za ocjenu

Bjeloš: 9 – Presjedio je na klupi gotovo sat vremena, ajde neka bude zato što je rovit, izdržao je to i onda po ko zna koji put pokazao da je najbolji igrač Slavije. Prvi kontakti sa loptom nagvjestili su da će se nešto krupno desiti. I perfektno izveden korner, potom brazilska peta za Mandića, te iznuđen crveni karton za golmana, sve je to potvrda majstorstva.

Trener Regoje: 7 – Rizikovao je sa Govdaricom od prvog minuta i malo je falilo da mu se to isplati. Ipak, Arbinja na boku je djelovao neupotrebljivo pa ta odluka smanjuje ocjenu. Prilično smiren kraj klupe, bez tradicionalne vike na igrače.

Fotografije: Vasilije Marković