Pobjeda nad liderom tabele Prve lige Republike Srpske ostvarena je maksimalnim zalaganjem na terenu i željom da se Slavija vrati pozitivnim rezultatima. Igrači su dali sve od sebe, evo kako smo to mi vidjeli:

Nedžibović: 7,5 – Često smo ove sezone kritikovali čuvare mreže Slavije, Nino nas je danas natjerao da mu damo visoku ocjenu. Imao je nekoliko sjajnih intervencija koje su plavo-bijelim sačuvale rezultat.

Beširević: 7,5 – Štoper sa malo oscilacija. Hladnokrvnost kod „čišćenja”, kvalitetno pozicioniranje i komandovanje odbranom. Kako imamo običaj reći, konstanta Slavije.

Đerić: 7 – Imao je danas mnogo problema, kako sa igrom tako i sa povredom. Gol Krupe je pao preko njega upravo zbog bola koji ga je omeo da bolje interveniše. Trpio do kraja.

Popović: 7 – Dok je imao snage djelovao sasvim korektno. Izlazio je i naprijed, učestvovao u igri. U zadnjih pola sata posustao pa je tim sa Vrbasa često prolazio po njegovoj strani.

Tomić: 8 – Sasvim prostojna predstava mladića koji je dobio dosta duela. Dao je jednu vrhunsku dijagonalu, imao odličnu šansu a na kraju nagrađen golom kojim su zapečatirana tri boda.

Kaljić: 7,5 – Radilica, uvijek blizu lopte, siguran pas. Danas je možda djelovao iz sjenke i nije ponudio sebi svojstvene driblinge ali je uspio upisati asistenciju.

Bjeloš: 9 – Magija iz slobodnjaka sigurno ulazi u klupske anale. Taj „bezobrazluk”, ta petlja da uputi takav udarac, to mogu samo vrhunski majstori. Grande Nikola je dokazao da to zaista jeste.

Dabić: 7 – Brz je Petar kao vjetar, učestvovao u kreaciji igre ali čini nam se da je ostao nedorečen. Možda zbog činjenice da je imao zadatak pomagati dosta u defanzivi pa se potrošio.

Asentić: 7 – Sagorio je u želji da se pokaže. Nekoliko puta sam sebi upućivao kritike zbog loših poteza. Morao mnogo bolje da bi sačuvao mjesto u timu.

Avdalović: 7,5 – Mnogo je duela izdržao, držao sredinu, vršio pritisak na protivnika. Nekoliko lucidnih pasova koji pružaju nadu da će njegov talenat zasjati u pravom svjetlu.

Arbinja: 9,5 – Enormna količina strasti i borbenosti, ali i fudbalske inteligencije kod gola, izgaranje tokom cijelog meča, sve su to razlozi da Stefanu damo najveću ocjenu ikada na našem portalu.

Pobjeda

Izmjene:

Bogučanin: 7,5 – Infuzija za izmoreno tijelo Slavije. Ulaskom podigao ritam, pretrčao mnogo, imao kolosalnu šansu. Za petnaestak minuta sasvim dovoljno.

Vučinić: 7 – Ušao da pokvari igru rivala i sasvim solidno odgovorio zadatku. Imao jedan sjajan roling kada je izbacio dvojicu protivnika.

Čvoro i Lubura – premalo vremena za ocjenu

Trener Regoje: 7,5 – Defnzivniji pristup utakmici ispostavio se kao pun pogodak. Korigovao kretanje igrača tokom svih 90 minuta, bodrio tim. Rizikovao sa povrijeđenim Đerićem do kraja.