Opterećena povredama i rovitim igračima, Romanija je danas ugostila ekipu Borca iz Kozarske Dubice i uspjela slaviti, igravši drugo poluvrijeme bez isključenog Cicovića. Evo naših ocjena nakon viđenog:

Lučić: 7,5 – Mačak je klasa, Mačak je ruka spasa! Nisu ga ispoštovali saigrači u prvom poluvremenu pa se morao dobro oznojiti intervencijama. Neke su bile prilično zahtjevne. U drugom dijelu gotovo bez posla.

Ivković: 6,5 – Stameni štoper izdržao je nalete gostujućih igrača, mada je morao bolje reagovati na visoke lopte. Jedna takva u finišu je mogla skupo koštati njegov tim. Činjenica da Romanija nije primila gol „izvlači” ga.

Đerić: 6,5 – Slično kao prethodnik uz dodatak one situacije kada je bio neodlučan i bez komunikacije sa Lučićem, što je omogućilo gostima da opasno ugroze gol. Ostatak meča solidno odradio.

Cicović: 5,5 – Bio je upitan za ovaj meč, a u njega je ušao nervozan pa je rano zaradio žuti karton. Imao je rizičan start u šesnaestercu koji srećom nije okarakterisan penalom, ali je dugi žuti dobio naivno i daleko od gola. Nismo navikli na ovako njegovo izdanje.

Koroman: 8 – „Malo levo pa desno, opa cupa”. Marko je počeo na desnom, završio na lijevom beku. Na obje pozicije odigrao fantastično i sasvim zasluženo dobija epitet igrača utakmice. Imao je i odlično iznošenje lopte sa svoje polovine i povratnu loptu Simaniću.

Lukić: 7 – Željan igre i dokazivanja pred svojom publikom. Pokušavao je ugroziti gol iz svih pozicija, iz igre i iz prekida, bili su to dobri pokušaji. Onaj direktno iz kornera je ipak bio najatraktivniji i šteta što lopta nije ušla u mrežu.

Lukić

Pekić: 7 – Dosta je pretrčao i borio se na sredini sa neugodnim igračima Borca. Još izražajnije je bilo u drugom poluvremenu kada je uspješno kvario igru protivnika. Potez za respekt je iznošenje lopte od šesnaesterca do šesnaesterca. Da je imao više snage za šut…

Vuković: 7,5 – Podsjeća na Mirka Vučinića, igrom ali i naizgled ljenošću. Ali danas je odigrao veoma dobro nudeći se u polju. Izborio je penal i realizovao ga, kod drugog gola majstorski provukao loptu kroz noge protivniku i šutirao. To što je gol pripisan štoperu Borca mi ne pikamo.

Radović: 7 – Debitovao je pred paljanskom publikom i dobro se predstavio. Svojom brzinom predstavljao je konstantnu opasnost za protivnika. Imao je dobru priliku poslije odbitka, nije loše ni šutirao ali Matijaš mu je odbranio.

Torbica: 7 – Čekali smo ovog momka da pokaže talenat i dočekali. Trudio se maksimalno ali je u pojedinim trenucima bio neodlučan. Ipak, ispoljio je borbenost i podredio se timskom radu. Vrlo dobro.

Blagojević: 6 – Bog mu je dao funkciju predsjednika a on hoće na teren. Evidentno je da je van forme pa ćemo teško disanje pripisati tome a ne predsjedničkim ručkovima. Imao je želju ali treba i snage.

Vuković

Izmjene:

Otović: 7,5 – Odigrao je drugo poluvrijeme na poziciji desnog beka i zadivio defanzivnim mogućnostima. Prekidao je pasove protivničkih igrača, iako malog rasta odličan u skoku, u potpunosti zatvorio svoju stranu. Kamiondžija ponovo vozi.

Simanić: 7 – Dobio je zadatak da vrši presing na odbranu i izvršio naređenja. Nedostajala je bolja završnica ali i kontrola lopte. Dva puta mu je otišla van igrališta.

Milošević: 6,5 – Dobio je petnaestak minuta i grizao je svaku pruženu sekundu. Ono što nam pomalo skače po nervima je njegov čest potez više u situacijama kada može uputiti pas. Zato mu smanjujemo ocjenu.

Čvoro – Premalo vremena na terenu za ocjenu

Trener Gutović: 7 – Nije sve štimalo u prvom poluvremenu ali u nastavku je dobro posložio stvari na terenu, i to sa igračem manje. Bodrio je igrače, davao instrukcije i procjenjivao stanje. Znao je značaj utakmice, podnio pritisak.