Famos je danas torpedovao Alfa Modriču i ispratio ih sa pet golova u mreži. Devedeset minuta dominacije koje mi ocjenjujemo ovako:

Rončević: 7 – Nije primio gol jer gotovo da nije imao ni posla. Ipak, osjetila se mala nervoza kod par hvatanja lopte i ispucavanja.

Ćeha: 7,5 – Vojkovćanski Jap Stam. Dobijao je duele i autoritativno usmjeravao saigrače. Kapitenska traka oko ruke dala mu nadahnuće da pruži maksimum.

Hadžibegović: 7,5 – Ono malo posla u odbrani rješavao kao da mu je 35, rutinski. Imao vremena da krene naprijed na skok i zatresao prečku u prvom poluvremenu.

Perović: 7,5 – Dobio je malo odmora jer nije išlo sve preko njega. Ali ga to nije omelo da pravi prodore i šalje izvrsne centaršuteve. Igra u kontinuitetu, to je najvažnije.

Blažić: 8,5 – Danas fenomenalan! Vraćen je na poziciju beka i vrhunski odgovorio zadatku. Defanzivno korektan, u ofanzivi (e pa ne može preko noći bez nje) više nego koristan. Asistencija i gol.

Tešanović: 7 – Korektno kvario igru protivnika, dobio i nekoliko dula (eto napisali smo) ali se ponovo mučio kada treba krenuti naprijed. Uputio solidan šut prije izlaska sa terena.

Babić: 7,5 – Mnogo aktivniji nego inače. Koketirao je sa loptom, nudio se i vršio pritisak na protivnike. Više odgovornosti u sredini, izgleda mu prija.

Novković: 7,5 – Poput prethodnika, pretrčao prilično mnogo, učestvovao u igri. Imao jedan odličan prodor u prvom poluvremenu, šteta što završnica nije bila bolja.

Jošikava: 8 – Brzonogi Japanac trudio se da pokaže sve svoje mogućnosti. Vraćen je na bok i uživao je u tome. Za dobru partiju nagrađen prvjencem u dresu Famosa.

Vranešić: 9 – Danas najkorisniji igrač Andalužana. Napravio je haos čuvarima na svojoj strani, postigao evrogol u uvodu meča, još jedan na zatvaranju. Dokazao da je za prvu postavu.

Bjeloš: 8 – Nije ga htio gol danas ali sa kakvim žarom je igrao! Vraćao se po loptu, otvarao se, šutirao, nogom, glavom. Vratiće mu se nekada za trud.

Raspucani Famos

Izmjene:

Mitrašinović: 7,5 – Odmah po ulasku kreirao par šansi Pavloviću. Vidi se da je željan igre i dokazivanja, danas opravdao dobijene minute. Pitanje je vremena kada će se nametnuti Šešliji.

Pavlović: 7,5 – Gdje je bio ovaj momak? Dobro ulazio u šanse i imao par solidnih pokušaja. Možda malo sagorio od prevelike želje ali nametnuo se kao ozbiljna opcija za napad.

Minić, Nakagaki i Škrba – Solidni na zagrijavanju ali premalo vremena na terenu za ocjenu.

Trener Šešlija: 8 – Nije mu debi na klupi Famosa kojeg je vodio i ranije, ali prvi ovosezonski meč idealan. Počeo sa četvoricom u zadnjoj liniji, iskoristio Blažića na beku, vratio Jošikavu na prirodnu poziciju, pružio šansu Vranešiću… na kraju se sve poklopilo.