Famos je juče prekinuo seriju od 10 prvenstvenih poraza savladavši Ljubić iz Prnjavora rezultatom 3:1. Donosimo ocjene igrača očima, možda i najrealnijeg, navijača i saradnika portala G.B.

Rončević: 7,5 – Istočno Sarajevo ima golmana! Dečku nije pružena šansa u Slaviji, strpljivo je čekao svoju šansu u Famosu i dokazao da zaslužuje mjesto među stativama.

Škrba: 7 – Ima štoperske gene mada je mekaniji od oca. Ipak, Marko je konstanta u ekipi Andalužana. Malo priča, puno radi.

Hadžibegović: 8 – Sumnjičavo su vrtjeli glavom kada je angažovan (opekli su se u Famosu ljetos). Korektno odrađivanje posla u defanzivi, dva pogotka za visoku ocjenu.

Marković: 6,5 – Iako je tražio da mu damo ocjenu 9, ona je naprotiv znatno manja zbog neshvatljivog starta za penal. Mare je top igrač ali sa bogatom kolekcijom bubica u glavi.

Perović: 8 – Kvalitet! Perke je toliko zahvalan igrač da je Drinjak sa njim dobio bingo. Briljirao po boku sa dva vrhunska centaršuta, špartao uz liniju, borben kao i uvijek.

Tešanović: 7 – Večera sa trenerom dan prije utakmice garantovala je mjesto u prvoj postavi, a kapiten je to vratio korektnom igrom na terenu. Bukvalno krvario pa mu se ukazivala pomoć.

Mićić: 7 – Polako postaje univerzalac. Mijenjaju mu pozicije na odgovara koliko može. Nije blistao juče ali dovoljno pružio za solidnu ocjenu.

Babić: 7.5 – Još jedan trofej ukraden iz gradskog rivala. Posjeduje prvoligaško iskustvo, sanirao povredu i u potpunosti začepio Famosovu promaju na sredini.

Novković: 7,5 – Prognozirali su mu ljekari dužu pauzu zbog povrede ali je izgleda medicinsko čudo. Dobro se snašao u ekipi, pružio dobru partiju i krunisao je evrogolom.

Jošikava: 7 – Japanac je pobijedio samom adaptacijom na naše terene. Brz, eksplozivan, sa loptom na ti. Njegovu hitrinu Famos će naplatiti kad – tad.

Blažić: 6,5 – Ponovo nije odradio posao za koji je zadužen: pogodak. Blaža jeste najbolji strijelac Famosa ali sa samo tri recke kraj imena. Trudi se, ulazi u šanse, gola nema.

FK Famos

Izmjene:

Kokot: 7 – Vječita opasnost po protivnika, čak i u poznim fudbalskim godinama. Ušao da veže čuvara za sebe, a svi znamo da to nije nimalo lak zadatak.

Mitrašinović: 7 – Odradio postavljene zadatke na veoma dobar način. Kao i Babić, poznaje prvoligaški fudbal i vremenom će se nametnuti kao nezaobilazan izbor u timu.

Ćeha: 7 – Povratnik u kumovu ekipu korektan u prvom nastupu. Između ponude Tanga i Famosa, izabrao Vojkoviće da iskustvom pomogne koliko može.

Trener Drinjak: 6,5 – Nešto manja ocjena zbog vječitog katanaća koji njeguje i predvidivosti početne postave. Ipak, uspio prekinuti negativnu seriju, a to znači njegove pozitivne nalaze.