U prvoj takmičarskoj utakmici sezone 2023/2024 Famos je pružio blijedo izdanje protiv Drine. Vremena da Vojvodić popravi i posloži stvari još ima, ali je ovo opomena koliko je teško doći do tri boda. Ovo su naše ocjene igrača Famosa na današnjem meču:

Rončević: 7,5 – Ako se ikada bude snimala serija „Slavijini grijesi”, Igor će igrati jednu od glavnih uloga. Danas je pokazao da je čuvar mreže dostojan ozbiljnog fudbala. Pratio je igru, postavljao odbranu, pravovremeno izlazio na lopte. Mlad, fokusiran, posvećen poslu koji radi, momak koji ima budućnost pred sobom.

Marković: 6,5 – Plesao je po žici između preuzimanja odgovornosti i dobijanja drugog žutog kartona. Tempirana bomba Famosa za koju ne znate na kojoj strani će eksplodirati. Iznosio je loptu, šutirao, ali i ulazio u bespotrebne duele. Srećom, danas mu je progledano kroz prste.

Abrego: 6 – Uprskao je tintom grešaka knjižicu reputacije sa kojom je stigao u Vojkoviće. Nije odisao sigurnošću, pregazili su ga Tadić i Gavrić nekoliko puta što je ugrozilo gol Rončevića. Pogođena prečka je ipak slučajnost, bićemo realni.

Lazić: 5 – Koliko je danas bio loš pokazuje i to da ga je na poluvremenu Vojvodić ostavio u svlačionici, a njegovu poziciju je zauzeo Abrego. Nećemo dalje da nas dečko ne zamrzi.

Danilović: 5,5 – Koliko smo ga hvalili tokom pripremnih utakmica, vjerovatno se opustio i danas podbacio. Niti je iznosio loptu niti kvalitetno kvario igru protivnika. Trebao je biti vezivno tkivo Famosa, njegovo današnje izdanje je bilo više nalik jeftinoj selotejp traci koja je lako pucala.

Rončević danas prezaposlen

Perović: 6 – Ko zna gdje je Perke mislima bio u prvih sat vremena utakmice. Zabolile su nas oči gledajući u njegovu stranu ali ništa konkretno nam nije raširilo zjenice. Tek kada se naljutio, pružio je nešto više iz svog arsenala. Tada su i centaršutevi bili precizniji, bilo je i njegovih karakterističnih prodora.

Blažić: 6 – „Kapitenska traka je teret” reče Kane Šešlija. Danas je ta izreka u potpunosti odgovarala Danelovoj igri. Skromno, sputano, sve do finiša kada je krenuo agresivnije ka golu. Nije iskoristio zicer za metra udaljenosti od gola (čestitke i Markoviću na odbrani), iskupio se ubacivanjem kod gola.

Peart: 6 – Amerikanac nosi trkačke gene sa Jamajke, ali mu je za pokazivanje toga potreban prostor. U sredini nije Bog zna šta uradio, iako mu se ne može osporiti trud i želja. Jezička barijera očigledan je problem, sreća pa je tu Blaža sa solidnim engleskim da ga usmjerava.

Tiro: 5 – U prvom poluvremenu igrao je po boku gdje se nije proslavio. U nastavku je prekomandovan u posljednju liniju gdje je bio očajan. Dva podlijetanja pod loptu mogla su skupo koštati Famos, srećom po njega na toj strani je igrao bucmasti Ilić.

Stjepanović: 7,5 – Igrač koji je danas pokazao najviše želje za igrom u redovima Famosa. Nije odustajao od borbe za loptu, grizao je u svakom duelu, pokušavao probijati odbranu Drine. Nesebično uposlio Kuljanina za izglednu šansu. Nedostaje mu još malo fizičke spreme da bude ubojito oružje Andalužana.

Kuljanin: 6,5 – Posjeduje brzinu i korektno prati igru. Došao je prilično kasno u Famos pa vjerujemo da će se vremenom bolj uigrati sa saigračima. Definitivno je morao bolje reagovati prilikom idealne šanse sa pet metara.

Trener Vojvodić: 6 – Igra sa trojicom u zadnjoj liniji koju forsira, danas je izgledala očajno. Podbacili su igrači koje je doveo u Famos pa i kritike sa tribina koje su otišle na njegov račun su opravdane. Forsirane su visoke lopte na korpulentne štopere Drine, koje, logično, nisu mogle proći. Naravno, radi se o iskusnom treneru koji je uočio sve nedostatke pa će ih (probati) ispraviti.