Ispunivši uslove za penzionisanje, Milorad O. Lale se odlučio da direktorsku kravatu okači o klin i ode na zasluženi odmor od poslovnih obaveza. Iza sebe ima maratonski mandat na čelu SRC Slavija dug 15 godina, mnogo puta poljuljan ali ne i srušen. Kao u naslovu, ne morate ga voljeti ali respektovati da. Plivao je u virovima politike, trpio talase pripremljenih smjena, medijskih napada. Izdržao sve.

Ne pravimo omaž Miloradu, mnogo štošta mu zamjeramo (na primjer, kada je futsal u pitanju) ali decenija i po na funkciji je vrijedna pomena. Mijenjale su se stranke i sistemi, oni preko kojih je imenovan su ga zamrzili i blatili, oni koji su ranije bili protiv njega nikada ga nisu u potpunosti prihvatili kao svog. A da su ga minirali i jedni i drugi, o da!

Ovaj čovek je neuništiv” iz „Ko to tamo peva” opis je Laleta koji je u međuprostoru manevrisao i sačuvao mjesto. Nije naravno bio savršen ali je stvorio odnos sa radnicima koji koji će njegov nasljednik kao vršilac dužnosti morati iskopirati. Baš kao i obezbjeđivanje sredstava za reklamni prostor u dvoranama koji je vezama i vezicama obezbjeđivao.

Reče nam jednom na kafi: „Nisu me voljeli oni jer više nisam njihov, ne vole me ni ovi jer nisam bio njihov. Nisam ni ja njih, iskren da budem, volio. Ali na kraju, nismo se ni mrzili. Oprostiću im sve „startove sa leđa”, neka i oni meni oproste poneki „lakat u rebra“.