Prethodna sezona OK Jahorine protekla je uz loše rezultate i ispadanje iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pred upravom paljanskog kluba je da pomno analizira sve nedostatke i nađe adekvatna rješenja. Jedna od promjena koja je sigurna jeste odlazak kapitena Nikoline Klačar. Pitamo je o razlozima odlaska:

„Jedan od glavnih razloga za napuštanjem jeste želja za promjenom. U Jahorini sam preko deceniju. Kao dijete sam tu učila prve korake i igrala pionirsku ligu, da bih nešto kasnije došla do standardnog prvotimca i kapitena istog. U toku mog igranja u Jahorini doživjela sam dosta i poraza i pobjeda. Jahorina mi je pružila maksimalno koliko je mogla, međutim trenutno sam željna za dosta više novog znanja, iskustva i za novim okruženjem”.

Nikolina Klačar

U sezoni iza nas mnogo stvari nije štimalo. Možeš li ti naći razloge?

„Prethodna sezona bila je jako teška, kako fizički tako i mentalno za sve nas u klubu. Većina ljudi vidi samo naš rezultat i stanje na tebeli, a to je da smo se našli na 9. poziciji i tako ispali iz Premijer lige. Međutim, ako bismo ušli u neku dublju analizu svega što se dešavalo sezonu prije i u toku te sezone, moramo priznati da je to u tom trenutku, nažalost, bio naš maksimum”.

Može li Jahorina ponovo u društvo najboljih?

„Moja najiskrenija želja je da se Jahorina vrati u Premijer ligu. Klub je koji ima veliki potencijal i šteta bi bila da se u našoj dvorani ne igra najbolja BiH odbojka. Iskreno, nisam upućena u trenutna dešavanja u klubu, ko ostaje od djevojaka i da li će dolaziti neka pojačanja. Samo želim da treneri i cure koji budu dio tog kluba rade vrijedno, da se trude i poštuju i da ponovo izgrade zdravu i lijepu odbojkašku priču”.

U potrazi za novim trofejima

Šta očekuješ u nastavku karijere?

„Očekujem da, za početak, nova sezona bude dosta bolja nego prethodna. Nadam se da ću ja sa svojim znanjem i iskustvom pomoći mom klubu da ostvari sve ciljeve koje zacrtamo. A takođe, da mi taj klub pruži mogućnost ličnog napredovanja i razvoja. Iako se vodim kao igrač sa dosta igračkog iskustva, uvijek postoji prostora da se nauče nove stvari, steknu nove vještine, znanje i tehnika”.

Mnogo ulažeš i u obarovanje. Koliko uspjevaš uskladiti edukaciju sa sportom?

„Uz dobru organizaciju vremena se uspije sve uskladiti. Kada se dobro rasporede obaveze, stigne se i trenirati i učiti i imati dodatno slobodnog vremena za sebe. Svakako da postoje periodi kada jednu obavezu moramo zapostaviti da bismo drugu stigli završiti. Međutim, trudim se da sve nadoknadim koliko god to mogu”.