Ove sezone ŽOK Igman pruža dobre partije u Premijer ligi BiH i kup takmičenjima, a dio te priče je i Nikolina Klačar. U dresu ilidžanskog premijerligaša dala je svoj doprinos rezultatima i za SportEast sumira dosadašnji učinak u sezoni:

Igman ove godine igra odlično. Sve je počelo od odlično odigranih turnira i prijateljskih utakmica na Palama, Goraždu, Osijeku, Zlatiboru, Herceg Novom i Ilidži. Ostala su još tri kola do kraja regularnog dijela prvenstva, a mi se nalazimo na čvrstoj trećoj poziciji Premijer lige BiH. Pored toga, osvajači smo kupa Federacije BiH i polufinalisti kupa BiH. Međutim, u polufinalu smo zaustavljeni od prošlogodišnjeg osvajača kupa, ekipe Jedinstva iz Brčkog. Ali ono što nas dodatno motiviše su dvije odlične partije polufinala, iako smo izgubili 3:2 i 3:1, bile su to duge i neizvjesne utakmice“.

U Igmanu se dobro uklopila

Lično sam zadovoljna atmosferom u klubu. Izgrađeni su zdravi i iskrenu međuljudski odnosi, kako sa djevojkama, tako i sa trenerima i upravom.  Radi se kvalitetno, a mogu reći da i nakon dugogodišnjeg igračkog iskustva, i dalje učim i nadograđujem svoje odbojkaško znanje” kaže nam Nikolina.