Brzonogo i neumorno desno krilo RK Slavija, protekle sezone, može se izdvojiti kao jedno od najzapaženjih imena u podmlađenim Sokolovima. Nikola Jelisić, porijeklom je sa Nišićke visoravni, a o svojim rukometnim počecima nam kaže:

Prve rukometne korake sam napravio u RK Jedinstvo Brčko sa 10 godina. Sa 15 godina sam počeo da igram za seniorsku ekipu, kao i omladinske kategorije u kojima smo bili veoma uspješni“.

Put ga je doveo u Istočno Sarajevo

Nakon dobro odrađene sezone u RK Jedinstvo Brčko, stručni štab RK Slavije me pozvao u svoj klub. Nakon par razgovora smo se dogovorili o uslovima i samom prelasku u Plave“.

Nikola Jelisić

Proteklo prvenstvo ocjenjuje:

Poslije dobro odigranog prvog dijela sezone završili smo na drugom mjestu, ali po početku drugog dijela sezone, nakon odlaska par bitnih i iskusnih igrača, ekipa slabi i samim tim pada na 8. mjesto. Možda smo mogli i više ali i ovaj plasman je dobar“.

O svojim igrama kaže:

Zadovoljan sam svojim učinkom, ali sve uz pomoć mojih saigrača kao i trenera“.

O saigračima samo riječi hvale:

Veoma brzo sam se uklopio u ekipu, što znači da su saigrači veoma fer i korektni, takođe bili smo složni kao cjelina“.

Luka i Nikola

Nikola ne krije svoje ambicije:

U nastavku karijere volio bih da se oprobam u većem rangu takmičenja“.

Želja mu se može brzo ostvariti. Interesovanje za ovog mladog momka pokazali su Leotar i Hercegovina, ranije se raspitivala Vogošća. Ako Slavija zadrži Nikolu, biće to zasigurno i najveće pojačanje za narednu sezonu.