Ono što, evidentno, nedostaje na pripremama Slavije je prisustvo Nikole Bjeloša. Prošle sezone je učestvovao, brat bratu (i o tome ćemo u nastavku teksta), u barem 75% akcija iz koje su Sokolovi postizali golove. Najbolji strijelac, najbolji igrač plavo-bijelih zbog povrede će zakasniti na start prvenstva. Provjerili smo kako se trenutno osjeća.

„Upravo sam na terapiji. Stanje se, hvala Bogu popravlja i nadam se da ću brzo sanirati povredu. Za desetak dana očekujem da ću moći početi sa treninzima”.

Nikola Bjeloš

Pričalo se o odlasku, ipak si produžio ugovor sa Slavijom.

„Bilo je nekoliko ponuda ali nismo se uspjeli dogovoriti. Omela me je i povreda a Slavija mi je izašla u susret tako da smo se lako dogovorili o nastavku saradnje”.

Novi ugovor

Prilično je promjenjen sastav u odnosu na prošlu sezonu. Da li Slavija može parirati prvoligaškim konkurentima?

„Otišlo je nekoliko ključnih igrača ali stižu i pojačanja. Većina ima iskustvo igranja u ovom rangu takmičenja i uvjeren sam da ćemo obezbjediti visok plasman”.

Ovo prvenstvo nešto zanimljivije, bar za nas u Istočnom Sarajevu, jer je tu i gradski rival Famos.

„Zaslužili su igrama i atmosferom u timu da igraju prvu ligu. Skup kvalitetnih i motivisanih momaka predstavljaće ozbiljnu prepreku svima. To su sve naši drugari, želim im mnogo uspjeha. Naravno, osim protiv nas”.

Dejan Bjeloš

A da bude još interesantnije, dres Famosa je obukao i tvoj rođeni brat.

„Pronašao je svoj interes i okruženje gdje msli da će pružati bolje partije. Poštujem njegovu odluku i volio bih da iskaže fudbalsko znanje koje posjeduje. Želim mu sreću ali van terena kada se sretnemo u derbiju”.