Stara parola sa radnih akcija aktuelna je ovih dana u Vojkovićima. Motora u fabrici po kojoj klub nosi ime odavno nema, ali se glasno „turira” s one strane Željeznice.

Pripreme za nastupe u prvoligaškom društvu angažovale su sve u Fudbalskom klubu Famos. Od igrača, stručnog štaba, navijača, uprave.

Pozitivna atmosfera, pomalo i euforična (koliko god poricali) tema je broj jedan u Istočnoj Ilidži.

FK Famos

Stručni štab je odradio svoj dio posla. Drinjak je deficitarni problem sa licencom riješio, tu su sada, bar na papiru, Stanić i Škrba.

Igrački kadar je prema strategu Famosa kompletiran. Ostanak Otovića do zimske pauze, Jolović, Vojinović, Radović, Vranešević, Brazilci Patrisio i Viktor, te „ukradeni” Perović, Bjeloš i Rončević iz Slavije, uz gotovo neokrnjenu ekipu iz prošle sezone (bez Bašovića i Eleza) i mlade nade željne dokazivanja, to je to.

Drinjak neobično skroman u izjavi: „Cilj nam je postati stabilan prvoligaš i biti konkurentni svim timovima”.

Perović stigao iz gradskog rivala

Čeka se start. A on će biti u drugom kolu na gostovanju Ljubiću u Prnjavoru jer je meč prvog kola protiv Radnika odgođen. Šteta, jer bi stadion pod Igmanom bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

A stadion će, osim novih stolica, osvježavanja travnjaka i rekonstrukcije klupskih prostorija, dobiti i novo ime. Po Branislavu Luburi, čovjeku koji je svojim radom u klubu zadužio Andalužane.

Radovi na stadionu

Izabran je novi Upravni odbor od 17 članova, čeka se ozvaničenje opasno ozbiljnog sponzorskog ugovora (spominje se cifra, pomalo i previsoka za naše podneblje), stvara se jak tim koji bi Famos učinio funkcionalnim klubom.