Konačno se slegla prašina nakon tornada koji je prohujao Istočnim Sarajevom i koji je oduvao trenere sa klupa prvoligaša. Neki su sami na prve znake nadolazeće oluje pojurili u podrume, drugi su su malo oklijevali ali ipak ostavkom preduhitrili neizostavne odluke uprave. Kada se sve sleglo, tišinu su prekinula imenovanja Jadranka Bogičevića u Romaniji i Momčila Stanića u Slaviji.

A licitiralo se Boga mi imenima ovih dana, ispijalo se po pet kafa ne bi li se šta saznalo. Trljali su ruke u M:telu zbg usijanih linija, zvale su se i strine i rodice u četvrtom koljenu ne bi li one šta načule. Prvenstveno, ko će sjesti na klupu Sokolova. Naš portal je izbor novog šefa stručnog štaba sveo na tri imena, i nismo pogriješili. Gutović je figurirao kao opcija ali je zbg sklonosti naglih odlazaka imao minuse, Stanić je sa fasciklom licenci imao blagu prednost, a mi smo dodali i Drinjaka zbog prvoaprilske šale od prije dvije godine, ali i želje da se okuša u novoj seniorskoj avanturi.

Čežnja za klupom

A javi nam se Vladimir Drinjak jutros. Kaže „Preuzeo sam Bešiktaš“. Par sekundi je trebalo da se odlučimo za odgovor „Šta ti je sine dragi” i pitanja „Znaš li ti da je danas 2. april“. Smijeh je odagnao dilemu, Drica se podvrgao lakšoj operaciji zuba. O kako je divno sa njim razgovarati kada je pod anestezijom, nemate pojma!

Šalu na stranu, Drinjak je naš prijatelj (osim onih pauza od po sedam dana kada smo ga kritikovali) i nije nam drago što je „pao u zaborav” poslije razlaza sa prvim timom Famosa. Nepravedno je gurnut na zadnje stranice novina i olako se zaboravila decenija njegovog stvaranja tima koji se danas baškari na četvrtoj poziciji Prve lige. Naravno, ne umanjujući visprenost i harizmu Darka Vojvodića koji je dao konačni oblik Andalužanima.

A da li nam je želja da Dricu ponovo gledamo pokraj aut linije? O da! Vjerujemo da savjesno obavlja funkciju koordinatora omladinskog pogona Famosa, ali njemu su zvijezde i bogovi fudbala preodredili da pretrči kilometre tokom meča, da daje opaske sudijama i bodri igrače. Po cijenu naglog rasta krvnog pritiska i obilazaka Burge. Ko zna, možda ćemo već od naredne sezone opet izbacivati naslove „Drinjakova taktika jača od Antarktika” ili „ Nakon meča Drica bio blijedog lica“. Nedostaje nam to. Sigurno i vama.