Rafalna paljba Šuke-bazuke po protivničkim mrežama nastavila se i ove sezone. Šest pogodaka iz četiri meča lociralo ga je na čelo liste steijelaca drugoligaškig istoka, a gol-mašina sokolačke Blaugrane skromno govori:

„Iskreno, već sam ušao u pozne igračke godine i igram, onako, za svoju dušu. Rijetko i treniram, priznajem, a u klubu pokušavam pomoći mlađim igračima da nešto nauče. Igrao sam u mnogo klubova i stekao iskustvo koje treba prenijeti novim generacijama. A u Glasincu stvarno ima kvalitetnih mladih fudbalera koji će za godinu, dvije, stasati u ozbiljnu ekipu”.

Neđo Šuka

Proteklog vikenda prekinuta je serija nepobjedivosti u ovom prvenstvu. Velež je u Nevesinju slavio 3:1.

„Odavno nismo ovako dobro započeli prvenstvo. Veliki je problem što smo ranije na gostovanja išli u kombinovanom sastavu. Ove sezone smo kompletni putovali i osvajali bodove. U Nevesinju je ta stara boljka došla na vidjelo jer je nedostajalo nekoliko igrača. Da smo bili kompletni, garantujem da bi uzeli bod, ako ne i sva tri”.

Bara je postala neosvojiva tvrđava, pogotovo za favorite.

„Imali smo nekoliko kikseva prošle sezone ali smo se kasnije podigli i postali nepremostiva prepeka za sve timove. Ne znam šta je razlog, moža klima ne odgovara gostima pa ih dobijamo” kroz smijeh kaže Šuka.

Mnogi su položili oružje na Bari

A kakva klima vlada u Glasincu?

„Stvorili smo jednu jako lijepu priču u kojoj je drugarstvo i zajedništvo naša najveća vrlina. Ta pozitivna energija nas vodi od utakmice do utakmice i u većini slučajeva nam i donosi rezultat”.

Na Baru stiže Podrinje iz Tršića. Šta možemo očekivati osim tvog gola?

„Kao što rekoh, na Bari smo odlični i rijetko ko se naigra. Možda će zvučati pretjerano ali ja obećavam pobjedu Glasinca. Vjerujem u nas”.