U moru priznanja i ploski (valjda sa rakijom) podijeljenih na svečanoj sjednici Područnog fudbalskog saveza Sarajevsko-romanijskog, dvije nagrade su apsolutno zaslužene. Već smo pisali da je sudija Stefan Tešanović neprikosnoveni izbor kada je dijeljenje pravde u pitanju, premijerligaški sudija sa evropskim nastupima. Druga nagrada je takođe otišla u prave ruke: Nikola Bjeloš kao najbolji fudbaler u 2022. godini. Ali…

Ozbiljnost jedne institucije morala je biti sačuvana, barem objašnjenjem. Da li je u obzir uzet učinak koji je Grande Nikola imao u sezoni 2021/2022 kada je bukvalno sam nosio Slaviju svojm lucidnošću i kvalitetom koji je odavno prevazišao „naše malo misto”, ili jesenji dio prvenstva 2022/2023?

Ako je izabrana aktuelna sezona, tačnije rečeno njen prvi dio, mora se uzeti u obzir da Nikola na startu nije bio u prvom planu Bojana Regoje. Dobijao je priliku na kašičicu (više na strani nego u Čiči) i tek je u posljednja dva kola zabilježio „devedesetke”. Postigao je dva gola…

U tom periodu gledali smo potpunu eksploziju Vladana Mandića koji u redovima plavih nije imao konkurenciju za epitet najboljeg.

Nikola Bjeloš

Bjeloš je tokom zimske pauze odbio transfer u tuzlansku Slobodu, na opšte iznenađenje fudbalske javnosti i oduševljenje navijača Slavije. Koliko ćemo ga još gledati u dresu kluba iz Jovana Raškovića, pitanje je. U godinama je kada posljednji vagon voza zvanog uspjeh izlazi iz perona. Ne bi trebali biti opsesivni da ostane, već ponosni ako bi svoje majstorije izvodio na višem nivou. Tamo mu je mjesto.